Canarische eilanden met gezin | 5x TIPS!

De Canarische eilanden bezoeken met het gezin is in ieder jaargetijde een goed idee! Deze Spaanse eilandengroep biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een gezinsvakantie: zon, zee, strand, leuke kinderuitjes en prachtige en afwisselende natuurgebieden. We delen 5 redenen om deze eilanden om eens te bezoeken met de kinderen!

Na onze vakantie op twee van de Canarische eilanden zouden wij graag nog eens teruggaan naar Tenerife en La Palma, maar we willen ook de andere eilanden bezoeken. Op vakantie naar de Canarische eilanden met gezin? Je boekt een vakantie op de Canarische eilanden via FTI reizen!

Daarom een vakantie op de Canarische eilanden

Diversiteit

De Canarische eilanden zijn heel verschillend: het ene eiland is heel groen, het andere eiland heeft een vulkaan en het volgende eiland heeft woestijn. Daarnaast zijn er de prachtige stranden, cultuur, dorpen en steden en als je ervan houdt kan je op sommige eilanden de drukte opzoeken. Voor een wandelvakantie zit je goed op La Palma en voor kilometerslange, zacht glooiende stranden ga je naar Fuerteventura.

Eilandhoppen

Toen wij op de Canarische eilanden op vakantie waren, zijn we gaan eilandhoppen van Tenerife naar La Palma en daarna weer terug naar Tenerife. Als je langer de tijd hebt kan je meerdere eilanden bezoeken tijdens een gezinsvakantie. Vanwege de diversiteit op de eilanden is het erg leuk om een aantal eilanden te zien tijdens een vakantie. Onze auto mocht mee op de boot! Ook kan je vanaf sommige eilanden een dagtrip maken naar een buureiland.

Canarische eilanden

Klimaat

De Canarische Eilanden liggen richting de evenaar en dat zorgt voor mooi weer en warme temperaturen dan wij in Nederland gewend zijn. In de wintermaanden is het warmer dan op het Spaanse vasteland en in de zomermaanden is het vaak wat koeler dan aan de Spaanse kusten van het vasteland.

Het eiland Gran Canaria is het populairste eiland onder de Nederlanders en hier wordt het niet kouder dan 20 graden! Zeker in het zuiden van het eiland zit je qua temperatuur goed, daarnaast zijn er ruim 320 dagen per jaar met zon.

Betaalbare winterzonvakantie

Wil je naar de zon tijdens onze koude winters, dan denk je toch al snel aan een verdere bestemming zoals Thailand of CuraƧao. Het nadeel aan deze bestemmingen is dat het meer dan 10 uur vliegen is en je hebt te maken met behoorlijk wat tijdverschil. Als je naar de Canarische eilanden gaat, ben je ruim 4 uur aan het vliegen en je hebt geen last van een jetlag. De eilanden verschillen qua temperatuur, maar zeker op Fuerteventura is het lekker zonnig in januari. De temperatuur ligt boven de 20 graden.

Wij waren de eerste weken van januari op Tenerife en het was toen rond de 20 graden. Echt op het strand liggen zonnen was er niet bij, maar tijdens veel maanden van het jaar kan dat wel.

Leuke kinderuitjes op de Canarische eilanden

Zoek je naar een bestemming waar je leuke activiteiten met de kinderen kan ondernemen, dan kan je zeker goed terecht op Tenerife. De keus is enorm, met waterparken, dierenparken, boottochten en andere toffe uitjes. Wij bezochten ook La Palma en daar ga je vooral heen vanwege de natuur. Toch hadden we hier een aantal toffe kinderuitjes gedaan, zoals zwemmen in natuurlijke zwembaden en naar een museum gaan over vulkanische activiteit.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn