Cala d’Or met kinderen – 5x uitjes

Een gastblogger van Reistipsmetkids was met haar man en hun 2 kinderen op Mallorca. Hoe het was op Mallorca, en hoe Cala d’Or met kinderen bevalt, deelt ze in deze blog.

Ik kwam op het idee om naar Mallorca te gaan omdat wij vrij vroeg in het jaar (april) op vakantie gingen. Ik was op dat moment zwanger en wist dat het in de zomervakantie niet zou gaan lukken om nog te vliegen. Aangezien het niet overal al lekker warm is in april, kozen we voor een vakantie op Mallorca. Dit is een mooi eiland en het is niet al te ver vliegen. Ideaal dus! We boekten een mooi appartement waar we een week zouden verblijven. Dit appartement lag in Cala d’Or met kinderen.

Mallorca is echt een gezinseiland en Cala d’Or met kinderen is een fijne plek om te verblijven. Overal is op kinderen gerekend en ook in de diverse accommodaties hebben ze genoeg vertier voor de kleintjes. Als je van zon, zee en strand houdt, met een leuk centrum, een leuke boulevard en genoeg leuks voor de kids dan is Mallorca echt een aanrader. Zowel voor stellen met als zonder kinderen.

We boekten een appartement in het Esmeralda resort met Ć©Ć©n slaapkamer. Wij zouden dan in de woonkamer slapen en de twee jongens op de slaapkamer. Dit was prima zo!

Onze vakantie in Cala d’Or met kinderen

Er is ook genoeg te doen op Mallorca. Ze hebben leuke centra met winkeltjes, bars en lekkere eettentjes. Ook zijn er in Cala d’Or meerdere grote speeltuinen met grote springkussen en raceauto’s. Je kunt er ook diverse excursies ondernemen maar dit hebben wij niet gedaan. Wij vermaakten ons prima bij het zwembad.

  • Wil je de zonsopgang en zonsondergang zien, dan is Es FortĆ­ een aanrader. Dit ligt op zo’n 25 minuten lopen van de jachthaven van Cala d’Or.

Het natuurreservaat MondragĆ³ ligt op ongeveer 6 kilometer van het stadje. Er is mooie natuur en misschien zijn er nog wel mooiere stranden. Er zijn 4 bewegwijzerde routes, deze zijn allemaal vrij kort.

Activiteiten

Er zijn ook allerlei wateractiviteiten te doen tijdens een vakantie in Cala d’Or met kinderen. Zo kan je meegaan met een boottocht van 3 uur om dolfijnen te spotten. Je stapt in Santa Ponsa of Paguera op een boot met glazen bodem, de boot heeft een bar, servicekamers en een entertainmentgedeelte.

Het Aqualand en Arenal is het grootste waterpark van het eiland. Er zijn allerlei waterglijbanen en attracties en ook zijn er opties voor jonge kids.

Forestal Park Mallorca is een zipline parcours. Met kinderen vanaf 6 jaar kan je deze avontuurlijke tocht van boomtop naar boomtop maken. Tijdens deze tocht, die zo’n 2 tot 3 uur duurt, kun je gebruik maken van verschillende tokkelbanen en een Tarzan-web, een hangbrug oversteken en muren beklimmen. (Website)

Cala d'Or met kinderen
Palma de Mallorca

Vakantie Mallorca met kinderen in april

Het enige minpunt van deze vakantie in Cala d’Or met kinderen was het weer. We hebben 2,5 dag zon en lekker warm weer gehad, maar op de overige dagen regende het. April bleek toch iets te vroeg om lekker weer te hebben op Mallorca. Hoewel het ook een kwestie van pech hebben is. Je kunt er in april namelijk ook geweldig weer hebben.

INTUROTEL ESMERALDA PARK

Vakanties Cala d’Or met kinderen

Ik zou onze accommodatie INTUROTEL ESMERALDA PARK echt aanraden. Het is er heel netjes, nieuw, schoon. Het ligt vlak aan een privƩstrandje, heeft geweldig entertainment voor de kinderen. Je kunt zowel All-inclusive als logies boeken. Het centrum is er om de hoek en als je dat nog te ver vind dan rijdt er ook een heel leuk treintje. Echt een aanrader dus! Ik zou er zo weer heen gaan.

We hebben deze vakantie in Cala d’Or met kinderen bewust niet gekozen voor All-Inclusive, hoewel dat in onze accommodatie wel mogelijk was. Ik wilde graag lekker uit eten in het centrum en af en toe gewoon lekker in ons appartement eten. Ook had ik deze keer geen zin in de gezette tijden van het All-inclusive concept. En dit bleek een goede keuze want er waren genoeg lekkere restaurantjes en zo hebben we elke avond heerlijk gegeten!

  • Direct aan de adembenemende baai
  • Kinderbad, miniclub en disco
  • Wekelijkse barbecue
  • Nederlandstalige animatie

INTUROTEL CALA AZUL

Ook het INTUROTEL CALA AZUL in Cala d’Or is heel kindvriendelijk. Ze liggen aan de schilderachtige baai van Cala Esmeralda en dichtbij het gezellige centrum van Cala d’Or. Zowel het appartementencomplex zelf, als de locatie zijn bijzonder geschikt voor families met kinderen. De appartementen zijn ruim en van alle gemakken voorzien.

  • Kinderdisco
  • Speeltuin
  • Teenagerclub (13 t/m 17 jaar, van 01-07 t/m 31-08)
  • Nederlandstalige kinderanimatie
  • Miniclub (4 t/m 12 jaar)

Lees verder over Mallorca na deze blog over Cala d’Or met kinderen:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn