Cadiz met kinderen | 11x Uitjes in Andalusië

Toen we onze rondreis door Portugal planden kwam daar een stedentrip Sevilla bij. Ik was wat aan het rondkijken en kwam Cadiz al een aantal keer tegen. Toen mijn man voorstelde om ook Malaga met de kids te bezoeken, zei ik: maar dan gaan we ook naar Cadiz met kinderen. Zo gezegd, zo gedaan. Nadat we het prachtige Ronda bezochten reden we door naar Cadiz. Dit was een rit van bijna 2 uur. Stop onderweg eventueel in het mooie Zahara de la Sierra. De stad Cadiz met kinderen ligt in het mooie Andalusië. Wat is er te doen? En waarom ga je erheen? Wij waren er en delen onze ervaringen.

Cadiz is de oudste stad van Europa, deze stad wordt bijna volledig omgeven door water (het is een schiereiland) én er zijn veel historische gebouwen in de smalle straatjes. Alle reden voor ons om naar deze stad te rijden.

De stad ligt aan de Costa de la Luz, een nog redelijk onbekend gebied in Andalusië voor buitenlandse toeristen. Deze kustlijn loopt van Zuid-Spanje (Tarifa) naar de grens met Portugal. Je vindt hier veel mooie zandstranden, zo ook in Cadiz!

Cadiz met kinderen bezoeken

Wij bezochten Cadiz twee dagen, maar kwamen aan rond 12.00 en vertrokken de volgende dag rond 14.00 om door te rijden naar Silves in de Algarve. Wij waren in januari in Cadiz. Toen was een parkeerplaats vinden nog redelijk te doen en rijden door de stad ging wel. In de zomer wordt sterk afgeraden om Cadiz met de auto te bezoeken: je staat in de file en je kan nergens parkeren. De straatjes in het centrum zijn ontzettend smal, dus het is niet ideaal om daar doorheen te rijden.

Cadiz met kinderen

Hoe verken je Cadiz met kinderen

We hebben alles lopend gedaan tijdens ook bezoek. Onze kinderen waren op dat moment 4,5 en 6 jaar, maar ze lopen makkelijk en graag. Wij verbleven in het stadscentrum, waardoor we direct vanaf ons appartement naar de bezienswaardigheden in Cadiz konden wandelen. Ook was het winter toen we er waren, dus we hadden geen last van de zomerse hitte.

Er is een 24-uurs hop-on hop-off-bus, waarmee je langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Of ga mee op een fietstour van Bajabikes! Je fietst door zowel het oude centrum als het nieuwe gedeelte en natuurlijk sla je de indrukwekkende boulevard niet over. Deze wordt ook wel vergeleken met de Malecon in Havana en mag natuurlijk niet ontbreken aan deze tocht.

Cadiz bezienswaardigheden

Dit deden wij in Cadiz met kinderen

Wij begonnen ons bezoek aan Cadiz in het park Jardines de Alameda Apodaca, dat ligt naast de boulevard. Het is geen bijzonder park maar het uitzicht over de zee is mooi. We wandelden daarna verder naar het stadspark Parque Genovés.

Jardines de Alameda Apodaca

Als je over de boulevard wandelt in het centrum kan je stadspark Parque Genovés eigenlijk niet missen. En je wilt dit mooie stadspark ook niet missen. Wij begonnen bij de ingang bij het restaurantje/kiosk. Daar dronken we wat en we namen er wat tapas bij. Ook is er een speeltuin in het park. Vervolgens wandelden we door het mooie park waarin je veel bomen, palmen en water tegenkomt.

Cadiz met kinderen

Castillo de Santa Catalina

We wandelen verder over de boulevard en we komen een aantal schommels tegen. Deze zijn ontzettend populair dus we wandelen verder naar het kasteel. Het Castillo de Santa Catalina is te bezoeken, dus we zijn er ook in gegaan. Dat is gratis. Het is een oud fort dat onderdeel is van de verdedigingsmuren. Van het fort is weinig over, wel kan je door de muren en over de muren heen kijken naar het stadje.

Playa de La Caleta
Playa de La Caleta

We wandelen verder over de boulevard, in de richting van het strand. Dan komen we vlak voor het strand een leuk pleintje tegen met een speeltuintje. Hier zitten we een half uur. Dan wandelen we verder, het strand op. En natuurlijk blijven we ook op het strand een tijdje. Het is in januari te koud om het water in te gaan maar het is aangenaam om op het strand te zijn. Wel een fijne plek om heen te gaan in Cadiz met kinderen.

wandelen naar Castillo de San Sebastián
Wandelen naar Castillo de San Sebastián

Castillo de San Sebastián

We zien het kasteel Castillo de San Sebastián liggen vanaf het strand, er wandelen veel mensen heen. En dat willen wij ook! Het kost wat moeite om de kinderen enthousiast te maken om over een landtong te wandelen naar een kasteel dat dicht is. Terwijl je ook gewoon op het strand kan spelen. Vanaf de landtong onderweg naar het kasteel geniet je van de mooie uitzichten op de zee en het stadje.

Terug bij het strand hebben we gewacht tot de zon onder ging. Rond de schemering was het druk bij deze pier en op het strand: het is een populaire plek aan het eind van de dag.

Castillo de San Sebastián Cadiz

Kathedraal van Cádiz

We vervolgen onze route over de boulevard richting de Catedral Nueva. Deze komt uit 1838, het duurde ruim 100 jaar om de kathedraal te bouwen. Het gebouw ziet er schitterend uit. De diverse bouwstijlen als barok en neoklassiek zijn een gevolg van de lange bouwperiode.

Vervolgens wandelen we door de smalle straatjes het centrum van Cadiz weer in. En dat is ook het moment waar mijn geheugen me een beetje in de steek laat. Dat komt omdat we graag naar een koffietentje wilden, maar het was een feestdag dus veel was dicht. De volgende ochtend hebben we wel een aantal leuke koffietentjes bezocht.

Kathedraal Cadiz

Pleinen in Cadiz

In Cadiz vind je op veel plekken leuke pleinen. Ons beginpunt in Cadiz met kinderen was steeds Plaza San Antonia. Wij waren er in de winterperiode en er was hier toen een schaatsbaan. Er omheen stonden allerlei kraampjes. Ook diverse winkelstraten komen uit op dit plein.

Iets verderop ligt het Plaza de Mina, dit is een groen plein en het wordt wel het mooiste plein van Cadiz genoemd. Ga hier zeker even langs! Andere aanraders zijn Plaza San Francisco en Plaza San Juan de Dios.

In Cadiz zijn ontzettend veel leuke pleinen met terrasjes. Ben je op zoek naar goede koffie (net als wij) dan is Clandestine Library een aanrader. Met een boekwinkeltje en een mini speelhoek voor de kinderen. Heerlijke, gemoedelijke plek!

Senator Cádiz Spa Hotel

Kindvriendelijk overnachten Cadiz

Wij verbleven in een AirBnB in Cadiz maar deze kan ik echt niet aanrader. Dat is trouwens zeldzaam, over het algemeen zijn we heel tevreden over AirBnB.

Senator Cádiz Spa Hotel met familiekamers ligt in het oude centrum van Cádiz en heeft een seizoensgebonden buitenzwembad, een spa en een fitnesscentrum.

Tandem Torres de Cádiz Suites heeft een buitenbad en ligt op 500 meter van het strand. Iedere accommodatie heeft een keuken met een koelkast en een magnetron, een flatscreen-tv met satellietzenders en een zithoek met een slaapbank. 

Tandem Torres de Cádiz Suites

Cadiz met kinderen | Een aanrader?

Wij vonden Cadiz een ontzettend leuke plaats om te bezoeken. Het historische centrum met het werelderfgoed combineer je heel gemakkelijk met wandelen over de boulevard en het strand.

De sfeer in de stad is heel relaxed. Ik zou er zo een paar dagen blijven, maar dan meer omdat je een heel rustig tempo aan wilt houden. Anders is een dag in deze stad ook prima om een goede indruk te krijgen van wat de stad te bieden heeft! In 24 uur konden we helaas niet alle bezienswaardigheden van Cadiz zien.

Lees ook:

Cadiz boulevard
Cadiz park

Cadiz

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën