Bretagne met kinderen | 11x Uitjes en tips

Wat is er te doen tijdens een vakantie in de Bretagne met kinderen? Je leest hier een aantal leuke kinderactiviteiten en uitstappen in deze Franse regio!

Waarom ga je op vakantie naar Bretagne? Deze regio in het westen van Frankrijk is populair voor vakanties. En daar zijn veel redenen voor: de leuke dorpen, de mooie en soms ruige kust, bossen en eilandjes. Er is voldoende te doen en dat maakt het een afwisselend gebied voor een gezinsvakantie in Frankrijk. De regio bestaat uit de bestaat uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. En een vakantie aan de Westkust van Frankrijk is sowieso heerlijk met het gezin!

Bezienswaardigheden Bretagne met kinderen

Toegegeven, kinderen hebben vaak wel andere interesses dan bezienswaardigheden bekijken op vakantie met echte kinderactiviteiten als een grote speeltuin of een dierentuin bezoeken. Een aantal tips voor deze regio:

Roze Granietkust: je vindt dit gebied in het noorden, tussen Saint-Brieux en Morlaix. Het graniet is hier echt roze van kleur, heel mooi om te zien. Daarnaast kom je hier soms witte zandstranden tegen en turquoisekleurig water. Bezoek hier vlakbij de badplaats Locquirec.

Het eiland Ile de Bréhat staat ook wel bekend als het bloemeneiland en de mooiste tijd om dit autovrije eiland te bezoeken is in het voorjaar en in de zomer.

Saint Malo mag natuurlijk niet missen in dit overzicht. Deze ommuurde stad is ontzettend populair om te bezoeken. Je wandelt hier door de smalle straatjes en je kan de zandstranden in de omgeving zien liggen.

  • Bezoek het kasteel Fort La Latte met de ophaalbruggen en torens.
  • Dinan is een prachtige stad. Het is een stad met een rijke geschiedenis en stadsmuren. Echt de moeite waard om hierheen te gaan tijdens een vakantie in Bretagne met gezin.
  • Een andere mooie stad die een bezoek waard is is Rennes. Dit is een studentenstad.
  • Quimper is een aanrader als je van cultuur houdt. Dit is de culturele hoofdstad van Bretagne en er is veel kunst te zien hier.
Bretagne met kinderen

Uitjes Bretagne met kinderen

Dierentuinen in Bretagne met kinderen

In Bretagne zijn er meerdere leuke dierentuinen en aquaria te bezoeken. Dat zijn onder andere:

  • De dierentuin van Tregomeur, met panda’s!
  • En Le Jardin aux papillons: hier ga je natuurlijk heen vanwege de vele vlinders. Als je mazzel hebt kan je het hele proces van pop tot vlinder worden zien.
  • Tropical Parc bestaat uit zes exotische tuinen en hier zie je allerlei exotische dieren. Dierentuin La Boissière du Doré is een grote dierentuin in de omgeving van Nantes. Er leven meer dan 600 soorten dieren.
  • Grand Aquarium in Saint-Malo: met meer dan 6000 zeedieren. Zo zijn er onder andere haaien en schildpadden te zien. En het Oceanopolis ligt in Brest. Er zijn hier onder andere veel aquaria.

Kastelen en tuinen

In Bretagne met kinderen kan je natuurlijk allerlei kastelen en tuinen bezoeken.

Ga bijvoorbeeld naar het Château de Caradeuc in Bécherel. Bij dit kasteel ligt een van de grootste parken van Bretagne. Dit is een prachtig park.

Of ga naar Le jardins de Broceliande, een bloementuin op ongeveer 15 minuten met de auto van Rennes. Met allerlei activiteiten en ook een blotevoetenpad.

Château Bienassis is een adellijk slot dat gebouwd is van roze zandsteen. Je kan hier middeleeuwse spelen doen of schatzoeken. Ook is er een escape game.

Château de Suscinio ligt op het schiereiland Rhuys. Hier mag je je verkleden, meedoen aan middeleeuwse spelletjes en je kan uitkijken over de omgeving vanaf de muren.

Of bezoek het kasteel van Fougères. Zo kunnen kindjes van 6 – 12 jaar hier een paladijnenhelm opzetten en met een boekje en de puzzels ontdekken ze het kasteel.

Klimparken

In Bretagne zijn allerlei leuke klimparken te bezoeken. Het klimpark Adrénature ligt in de omgeving van Finistère en er zijn hier negen klimparcoursen, tot een hoogte van wel 35 meter. De parcoursen die je kan doen hangen af van je leeftijd. Ook voor kindjes van 3 of 4 jaar zijn er al mogelijkheden.

Indian Forest heeft meer dan 100 activiteiten, verdeeld over negen routes. Ook voor de jongste kids zijn er opties.

Bij het Fort de Bertheaume is er het avonturenparcours in Mer d’Iroise. Met een klimgordel ga je over touwbruggen en je klimt op rotsen. Leukste natuurlijk: er zijn twee tokkelbanen. Je gaat hier over het water heen. Niet voor iedereen geschikt, want je moet minimaal 1.40 m lang zijn en 9 jaar oud zijn.

Openluchtmuseum Poul-Fetan

In Poul-Fetan komt het verleden van Bretagne tot leven. Kinderen kunnen met een speurtocht dit dorp gaan ontdekken. Onderweg kom je allerlei acteurs tegen, je ziet bijvoorbeeld hoe boter gemaakt wordt en je ziet de  trekpaarden de velden ploegen.

Frankrijk

Campings Bretagne met kinderen

De Camping le Châtelet wordt beoordeeld met een ruime 9 en ligt middenin een heidelandschap met een prachtig uitzicht op zee. Het buitenzwembad kan worden overdekt en verwarmd en vanaf de camping wandel je direct een zandstrand op.

  • Glamping ook mogelijk
  • Zwembad en kinderbad
  • Direct aan zandstrand
Camping le Châtelet

Glamping bij Domaine du Logis

Domaine du Logis is een prachtige 5-sterrencamping in Frankrijk op het landgoed van een kasteel uit de 15e eeuw. De camping is zeer goed onderhouden en de staat van het sanitair is goed en vooral erg schoon. Er is omder meer een receptie, restaurant, de speelplaats en het zwembad. Daarnaast is er nog een midgetgolfbaan, voetbalkooi, fietscrossbaan en voetbalveld op de camping.

Op Domaine du Logis in Bretagne met kinderen staan de Villatent Wood tenten (VT 1 t/m VT 4) en de Villatent Nomad (VT 5 t/m VT 14) tenten. De tenten staan op mooie, ruime plekken bij elkaar in een gezellig straatje. Het is een doodlopend straatje, waardoor kinderen heerlijk kunnen spelen in het straatje.

  • Buitenzwembad
  • Peuterbad
  • Spraypark
  • Springkussen
  • Speeltuin
  • Miniclub
  • Animatie
Camping Sandaya Le Ranolien

Camping Sandaya Le Ranolien

De leuke Camping Sandaya Le Ranolien heeft een buiten- en binnenbad. Daarnaast is er een miniclub, zandstrand, animatieprogramma en speeltuin. Je kan hier verblijven in een van de cottages of je gaat kamperen.

  • Speeltuin
  • Miniclub
  • Zwembaden

Naar Bretagne met kinderen

Qua reistijd is het ook te overzien. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je woont in Nederland of België en wat je bestemming in de Bretagne is. Maar reken ruim op zo’n 10 uur! Wil je overnachten onderweg? Lees dan ons artikel met aanraders voor tussenstops in Franrijk.

Verder lezen na deze blog over Bretagne met kinderen? Lees dan over een vakantie in Normandië met kinderen. Of bekijk onze tips voor een stedentrip Nantes.

strand kind frankrijk

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën