Berkenhof Tropical Zoo met kinderen | Review

In Zeeland naar de jungle, dat kan in Kwadedamme. We rijden in een uur vanuit Rotterdam naar Berkenhofā€™s tropical zoo. Dieren spotten, spelen in het zand en eten & drinken, dat is wat we ervan verwachten! Hoe leuk is de Berkenhof Tropical Zoo met kinderen? Blogger Jolanda testte het met haar zoon Lucas van 2.

Berkenhof Tropical Zoo

Krokodillen, slangen en schildpadden, je vindt ze allemaal in Berkenhof Tropical Zoo. Terwijl we door de groene oase lopen, kijkt Lucas zijn ogen uit. Bij elk hok zoekt hij actief naar de dieren, waar zit de kikker en waar bevinden zich de kameleon? De papegaaien Sunny en Speedy verplaatsen zich los in de ruimte. Een beetje spannend voor Lucas maar wanneer ze ā€˜halloā€™ zeggen vindt Lucas ze erg interessant.

Bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo met kinderen

Gedurende het vlinderseizoen (begin april t/m november) fladderen de meest prachtige tropische vlinders rond. Ondanks dat we nu niet in het vlinderseizoen zitten, hebben we een paar mooie gespot. Ook de poppen in de kas zijn bijzonder mooi om te zien.

Berkenhof Tropical Zoo

Vanuit de groene oase loop je de fossielenmijn in, aangekleed als een echte mijn lijkt het net of je ondergronds loopt. Hier ligt een groot mammoet hoofd en verschillende botten of fossielen met informatie. Vanuit hier loop je door naar de dino expo.

Berkenhof Tropical Zoo

Dino Expo

Een reusachtige Tyrannosaurus rex staat je al op te wachten in de dino expo. Verschillende grote dinosaurussen staan hier opgesteld en is er veel informatie over de prehistorische tijdperk. Ook kan hier een speurtocht gedaan worden. Naast een mooie opzet zijn hier verschillende dieren te vinden. Tijdens een kinderfeestje of op vaste tijden worden er ā€˜natuurklasjesā€™ gegeven. Hier wordt informatie gegeven over de dieren en mag je met een spin, hagedis of slang op de foto.

Kids jungle

Kids jungle

Als je de Kids jungle binnenstapt in de Berkenhof Tropical Zoo word je overvallen met het wauweffect. De Kids jungle is een binnenspeeltuin van 1200 m2. Lucas wil dan ook dolgraag spelen. De speeltuin bestaat uit twee ondiepe plassen die verbonden zijn met een beekje. Langs de kant zijn er verschillende plekken waar je als ouder plaats kan nemen. Lucas speelt langere tijd in het en met het water maar zodra hij de grote jeep ziet staan is hij daar niet meer vandaan weg te halen.

In de kidsjungle is er een sanitaire ruimte aanwezig om je om te kleden. Ook zit er een bar waar je kleine snacks en drinken kan kopen. Heb je grote trek? Bij de ingang bevind zich het grote restaurant.

Kids jungle

Berkenhof Tropical Zoo met kinderen – een aanrader?

Wij hadden het erg naar ons zin bij de Berkenhof Tropical Zoo. De afwisselende activiteiten maakt het een ontzettend leuk uitje. De vlindertuin is waanzinnig, zeker als je in het vlinderseizoen gaat. En de Kids jungle zorgt voor extra pret voor de kinderen. Tip: neem schone kleding mee!

Ben je in de buurt, ga hier dan zeker heen! En ook vanuit Rotterdam, Antwerpen, Breda, Gent en Den Bosch ben je er in ongeveer een uur.

Kijk op de website voor de praktische info en de openingstijden.

Meer lezen?

Berkenhof Tropical Zoo

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn