Bangkok met kinderen – Top 15 tips + hotels

Bangkok met kinderen ontdekken is zo ontzettend leuk! In deze blog deel ik tips voor activiteiten als je met je kinderen in Bangkok bent. Wij waren op vakantie in Thailand. Aan het begin en aan het einde van de reis zijn we een aantal dagen in de hoofdstad van Thailand geweest.

Naast de tips voor kinderactiviteiten delen we ook tips voor een eerste keer in Bangkok met kinderen en tips voor bezienswaardigheden in de stad. – Wil je veel van de stad zien, dan is deze Hop On Hop Off bus inclusief boot een aanrader.

Tips voor activiteiten in Bangkok met kinderen

Met de TukTuk Bangkok ontdekken

Toen wij buiten ons hotel stonden (Prince Palace hotel de eerste dagen en Rembrandt hotel de laatste dagen) zijn we in een TukTuk gestapt en dat is ontzettend leuk om te doen. Je beleeft de stad echt: de geuren, het lawaai en de drukte.

Onze TukTuk bracht ons naar een aantal bezienswaardigheden en wachtte daar op ons. Ideaal, want de kinderen hadden de eerste dag geen zin om te lopen en wij hadden geen zin om ze de hele tijd te dragen. Wel een aantal tips: spreek een vaste prijs af voor vertrek en trap niet in de mooie praatjes. Ze vertellen je dat je niet moet doen wat je van plan bent en dat je vooral naar activiteit X of winkel Y moet gaan. Ze proberen je van alles aan te smeren als je dat doet, dus volg gewoon je eigen plan!

De kinderen hebben wij niet aan de buitenkant van de TukTuk gezet: van alle kanten raast er verkeer voorbij en onze kinderen willen hun handen nog wel eens naar buiten laten hangen. En als je langer ben dan 1.90 m. dan kan het zijn dat je niet zo comfortabel zit.

2. Met de boot Bangkok ontdekken

Wat is het jammer dat we hier niet aan toe zijn gekomen: op de boot door Bangkok. Er zijn diverse opties. De goedkoopste optie die direct al heel leuk klinkt is om met de expressboot te gaan. Je betaalt een paar cent (!!) voor een tocht met deze boot.

Een andere optie is om met Co van Kessel een boottocht te maken door de kanalen langs huizen op palen, markten en tempels.

3. Op de fiets door Bangkok met kinderen

Een tip die ik kreeg is om een fietstocht te maken door Bangkok, ook weer met Co van Kessel. Je krijgt een fiets met kinderzitje, dus ook kleine kinderen kunnen prima mee. Het leuke van deze fietstocht is dat je hele andere delen van de stad ziet dan je “normaal” zou zien als je een aantal dagen in Bangkok verblijft.

Fai Rot park

4. Naar het park

Omdat Bangkok overweldigend kan zijn, of omdat je kinderen na een ochtend cultuur behoefte hebben aan ruimte, is een park opzoeken altijd een goed idee! Bangkok is groot en er zijn heel wat parken. Ik was met de kinderen naar het Rot Fai park: een oase van rust, prachtige bloemen en goed onderhouden.

En als ik het beschrijf door de ogen van de kinderen: ze konden heel veel rondrennen. Er zijn heel wat speeltuinen naast elkaar, er is een vlindertuin (gratis toegankelijk), buitenzwembad en een verkeerspark (waar de kindjes op fietsjes rond kunnen racen). Aan de rand van het park is ook een museum speciaal gericht op kinderen. Wij waren op maandag in het park, toen was haast alles dicht. Evengoed was het heel leuk om in dit park te zijn.

Blogger Bianca geeft deze tip.  Het Lumpini park is ook een aanrader in Bangkok. Je kan er goed wandelen en er is een leuke speeltuin. Ook zijn er grote hagedissen te spotten.

Heb jij tips voor leuke parken in Bangkok? Laat het in een reactie weten! 

5. Mooie tempels in Bangkok met kinderen

De belangrijkste religie in Thailand is het boeddhisme. Hierdoor kom je overal in Thailand tempels (in het Thais: Wat) tegen. Iedereen mag tempels bezoeken.

Wel is het belangrijk dat je je aan een aantal regels houdt. Zo mag je niet op je schoenen een tempel binnengaan, trek je schoenen dus altijd uit! (liever een keer uit terwijl het niet nodig was dan andersom) Ook moet je lichaam bedenkt zijn vanaf je schouders tot en met je knie en probeer stil te zijn binnen: er zijn mensen aan het bidden.

Wij waren aan het eind van de dag met de kinderen bij Wat Saket, ook wel de Golden Mount. Via een aantal trappen klim je omhoog (leuk voor de kids) wat een mooi uitzicht over de stad oplevert (leuk voor de ouders en de foto’s). Onderweg kom je langs allerlei bellen, waar de kinderen enthousiast mee mogen spelen.

Standing Buddha

Wat Pho, de liggende boeddha, is ook voor kinderen erg mooi om te bezoeken: een liggend beeld van 46 meter! Op TipsThailand lees je over de liggende Buddha met kids.

Wij waren bij de Wat Intharawihan, de staande Buddha. Onze kids vonden het prachtig om dit beeld te zien! We wilden door naar de liggende boeddha maar de kinderen hadden er op dat moment geen zin meer in helaas.

Tot onze spijt (vier dagen Bangkok in totaal is echt te weinig om meer van de stad te zien met kinderen) hebben we de Wat Arun niet meer gezien: het mooie gebouw dat je in veel reisgidsen ziet.

Het is de tempel van de Dageraad, met een toren van meer dan 80 meter. Deze tempel is goed bereikbaar per boot, wat het bezoek natuurlijk dat beetje extra geeft.

6. Indoor speeltuinen, pretpark en amusement voor kinderen in Bangkok

Wij waren in het Rot Fai park tegen heel wat speeltuinen aangelopen. Ook in de dierentuin (zie punt 8) is een leuke en grote speeltuin.

Bangkok is heel erg groot en er zijn zeker meer speeltuinen te vinden. Ook zijn er veel indoor speeltuinen, waaronder Funarium Playground, Imaginia Playland en Kidzoona. Kijk voor een overzicht op de website van Bangkok.

Wat heel leuk is om te doen is om te gaan springen bij “Bounce”: in een grote hal staan heel veel trampolines waarop je kids – en jijzelf misschien ook – al hun energie kwijt kunnen. Voor de kinderen die gek zijn van dino’s is het park Dinosaur Planet Bangkok wellicht een goed idee!

Siam Park City is een enorm pretpark en waterpark. Het is heel groot met heel veel achtbanen. Mijn peuter en kleuter vind ik hier nu te klein voor, als ze een aantal jaar ouder zijn kunnen we hier vast niet meer onderuit.

Wat mij heel tof lijkt is de Flight Simulator. Kostbaar,  maar ook echt een ervaring. Een uur lang ben je een echte piloot. Dit is niet gericht op kleine kinderen.

7. Eten en kindvriendelijke restaurants in Bangkok

In Zuid-Oost Azië, en dus ook Bangkok, kan je overal op straat eten. Wat zijn de leuke plekken met kinderen? Tof zijn sowieso de avondmarkten! Zorg dat je vroeg in de avond gaat, voordat het te druk wordt. Waar wij heel leuk hebben gezeten was in de dierentuin (zie ook punt 8). Het restaurant daar is vriendelijk geprijsd en ligt direct aan het water.

Bangkok staat bekend om de skybars, ook wel Rooftop bars. Degene die steeds genoemd wordt als het gaat om Bangkok met kinderen op het TipsThailand forum is Cloud 47. Wij hadden vanaf onze hotels (Prince Palace en Rembrandt) ook al hele mooie uitzichten vanaf het dak.

Verder ontdekken: Op de officiële site van Bangkok worden deze restaurants aangeraden! Hieristhailand.nl deelt tips voor de leukste avondmarkten.

8. De dierentuin bezoeken

De eerste hele dag in Bangkok hebben we twee activiteiten ondernomen. De eerste was met de TukTuk door het oude centrum rijden en dan bij allerlei tempels en bezienswaardigheden uitstappen. Na een aantal uur waren de kids het zat en zij wilden spelen.

Op de kaart zagen we dat we dichtbij de dierentuin van Bangkok zaten en we besloten ons daar te laten afzetten (nadat we eerst er vlakbij naar een andere tempel zijn gegaan, dat kon er nog wel even bij).

De Dusit Zoo (helaas permanent gesloten) bleek een super plek om een aantal uur met de kinderen door te brengen. Na binnenkomst zijn we in het restaurant gaan eten, daarna ontdekten de kinderen de enorme speeltuin.

Ook leuk om te doen is om met een bootje het meer op gaan. Qua dieren valt het best tegen, er zijn er niet zo heel veel en ze hebben niet zulke grote hokken helaas. Wel is het een prachtig park om doorheen te lopen en er zijn leuke dingen gedaan voor de kinderen. Pas toen de dierentuin ging sluiten zijn we vertrokken, de kids waren nog lang niet uitgekeken.

 • In de buurt van de dierentuin is er ook een aquarium in Bangkok, Sea Life. Met kinderen is dat altijd een leuk uitje! Blogger Nicole raadt dit uitje zeker aan, wel zegt ze erbij dat de entree niet goedkoop is.
 • Wat je ook kan doen is op Safari gaan, er is een heel groot park in Afrikaanse sferen.

Pretpark Dream World

Dream World is een van de bekendste themaparken in Thailand. Er zijn vier parkzones, gevuld met meer dan 40 attracties en attracties. Deze zones zijn Adventure Land, Fantasy Land, Dream Garden en Dream World Plaza. Koop hier je tickets vooraf

Siam Amazing Park

Siam Amazing Park is Thailands grootste pret- en waterpark. Er zijn hier meer dan 30 attracties en ook is er ’s werelds grootste golfslagbad. Er zijn 5 verschillende zones, waaronder Water Park, X-Zone, Family World, Fantasy World en Small World.

Koninklijk Paleis

Johan was naar het Koninklijk Paleis toen wij het park indoken. Hij geeft aan dat het Koninklijk Paleis heel veel pracht en praal is. Hij raadt het in twee gevallen aan met kinderen: of ze zijn helemaal gek van tempels en oud genoeg om het te waarderen. Of ze houden er helemaal niet van en als je dan een heel mooie plek wilt bezoeken, dan ga je hierheen. Dan heb je één keer een heel cultureel uitje waar je zelf super veel indrukken uit kan halen.

Museum bezoeken in Bangkok met kinderen

Met mijn kinderen ga ik graag naar musea. Zeker met kleine kinderen is het fijn als een museum interactief is.

 • Waar ik graag heen was gegaan was het Childerns discovery museum, waar kinderen worden uitgenodigd om te ontdekken! Dit museum ligt tegen het Rot Fai park aan.
 • Kidzania is een plek waar kinderen ruim tachtig verschillende beroepen kunnen proberen! Super interactief dus.
 • Art in Paradise is een ontzettend leuk museum! Er zijn allerlei 3D kunstwerken gemaakt waar je op en in mag stappen. Goed voor een aantal uur vermaak.

Bezienswaardigheden Bangkok met kinderen

Je gaat met de familie naar Bangkok en je wilt ook de bezienswaardigheden zien. Wij waren twee keer een aantal dagen in Bangkok geweest en hebben toen een aantal culturele plekken opgezocht. Ik deel, samen met een aantal van mijn bloggers, vijf bezienswaardigheden Bangkok met kinderen.

Staande Boeddha

Op de eerste dag in Bangkok ontdekten wij de stad met een TukTuk. Onze eerste stop was bij de staande Buddha. Officiële naam: Wat Intharawihan . Dit beeld is 32 meter hoog en 10 meter beeld. De kinderen vonden dit beeld, en het Chinese tempelcomplex, erg mooi.

Liggende Boeddha

Een nog groter beeld: de liggende Boeddha is wel 46 meter lang en 15 meter hoog! Toen wij er waren was dit complex helaas gesloten. Lees alles over het bezoeken van de Wat Pho op TipsThailand.

Let op: soms krijg je van mensen in de buurt van de tempel te horen dat de tempel gesloten is, en wordt er vervolgens een tour aangeboden. Trap hier niet in, vaak zijn dit verkopers. Het complex is meestal gewoon geopend.

Koninklijk paleis en Wat Phra Kaew

Esther tipt het Grand Palace en de Wat Phra Kaew. Heel erg mooi, maar ook heel erg druk. Voor kinderen is het soms teveel, want veel toeristen willen met je kind op de foto. TipsThailand schreef een mooi artikel over deze tempels.

Wat Saket

Wat Saket

Wij bezochten de Wat Saket, ook wel Golden Mount of Phu Khao Thong, aan het einde van de dag met onze kinderen. Deze tempel is helemaal niet zo bekend, en het is er daarom wat rustiger. De tempel is gebouwd op een heuvel en dit maakt het direct zo leuk voor kinderen. Via allerlei trappen klim je steeds verder omhoog, en daarna weer naar beneden. Onderweg kom je onder andere bellen tegen. Het uitzicht over de stad is ook schitterend.

Wat Arun

De tempel van de Dageraad, de Wat Arun, stond op de cover van mijn reisgids van Thailand. De toren is 82 meter hoog en is bekleed met porselein. Deze toren kan je beklimmen, maar met jonge kinderen is dat niet aan te raden. En met mijn hoogtevrees ook niet. Alternatief is dat je om de beurt, of alleen degene zonder hoogtevrees, je aan de klim waagt.

Blogger Iris was met haar peuter in Thailand. Zij lazen voor vertrek het boek “Ikke in Thailand”. Hierdoor was haar dochter al op de hoogte over dat je schoenen uit moeten als je in een tempel naar binnen wilt en dat je stil moet zijn als je in een tempel bent.

Fai Rot park in Bangkok

Onze ervaring in Bangkok met kids

De reden dat we Bangkok bezochten aan het begin van onze reis door Thailand was omdat we een hele lange reis hadden vanuit Nederland met een overstap. We zagen het niet zitten om direct door te reizen naar het zuiden. Toen we aankwamen in Thailand (na een overstap in Taiwan) waren we er eigenlijk nog best goed aan toe. Vanaf het vliegveld naar het hotel was het nog een uur rijden. We dachten toen direct dat we ook nog een uur hadden kunnen vliegen of een bestemming op een uur vanaf Bangkok hadden kunnen kiezen.

We verbleven in het Prince Palace hotel, een ietwat verouderd hotel nabij het oude centrum van Bangkok. Als we het hotel verlieten stonden we direct in het echte leven van de stad: bedrijvig, druk en warm. Aan het eind van onze reis vond ik dit geweldig, aan het begin van de reis was het overweldigend. Zeker ook voor de kinderen.

De laatste dagen van onze reis door Thailand met kinderen waren we weer in Bangkok. Deze dagen waren fantastisch en we waren graag nog langer gebleven. Het is een  hele leuke stad en er is heel veel te doen voor kinderen.

Bangkok

Tips voor de eerste keer Bangkok met kinderen

De eerste keer Bangkok met kids? Er zijn mensen die de stad fantastisch vinden en zeggen dat je er zo lang mogelijk moet blijven. En je hebt de groep die zegt dat Bangkok ontzettend warm en druk is en dat je er zo snel mogelijk weer weg moet.

1. Ga voorbereid op pad

Bedenk eerst wat je gaat doen en ga dan pas op pad. We liepen de eerste dag in Bangkok met kinderen het hotel uit zonder plan, met een plattegrond in onze hand en werden overvallen door zowel de hitte als heel veel verkopers. Als je weet wat je wilt doen, kan je veel beter opletten op waar je heen moet en je kan gericht onderhandelen voor de TukTuk.

2. Ook als je ervaren bent in Bangkok kan het teveel zijn

Onlangs deelde een gezin hun ervaring met een lange reis met hun kleine kinderen. Zij begonnen de reis in Bangkok omdat ze goede herinneringen hadden aan de stad. Toen ze er voor het eerst waren met de kinderen, bleek het te heftig te zijn. De jetlag en een ziek kind maakte het een zware paar dagen.

3. Bewaar Bangkok voor later in je reis

Wat zo leuk is aan Bangkok, is dat er ontzettend veel te doen is! Cultuur, vermaak, super veel kraampjes langs de weg en allerlei activiteiten die leuk zijn voor de kids. Daarnaast zijn er zoveel nieuwe indrukken, wat ik ook heel leuk vond. Maar hierdoor kan het overweldigend voelen, zeker als je nog niet aan Thailand en de warmte gewend bent.

Ik raad het je echt aan om deze stad te ontdekken met je kinderen. Wel zou ik mijn reis niet starten in Bangkok en er zeker/minimaal drie dagen blijven.

4. Combineer cultuur met vermaak

Wat zou ik graag nog wat dagen in Bangkok zijn met onze kindjes. Er is zo ontzettend veel te doen en het is zo’n leuke stad. Mochten we weer naar Bangkok gaan, dan zou ik een lijst opstellen van de dingen die we heel graag willen doen en ook de leukste activiteiten voor kids uitzoeken. Dat zou ik op een kaart uittekenen en op basis daarvan kijken welke combinaties je kan maken van cultuur en vermaak.

Het verkeer in de stad kan nogal druk zijn waardoor je lang vaststaat, dus het is makkelijk als je niet onnodig lang onderweg bent. Met de juiste combinaties scheelt het reizen en het maakt dat je meer kan doen en zien.

5. Kies een overnachting met zwembad

Onze hotels hadden we uitgekozen op luxe en zeker ook omdat er een zwembad aanwezig was. En dat zwembad was zeker fijn na een dag in Bangkok. De kinderen konden afkoelen en zelf vond ik het ook fijn om even te relaxen. Plus het is een heerlijke manier om je ochtenden te starten! Wij verbleven de eerste dagen in het Prince Palace hotel en de laatste dagen in het Rembrandt hotel.

Kindvriendelijk hotel Bangkok

En dan, de overnachtingen met zwembad of gewoon een kindvriendelijk hotel in Bangkok. Dit zijn onze tips:

 • Rembrandt hotel noemde ik al een aantal keer in deze blog over Bangkok. Het heeft een buitenzwembad met uitzicht over de stad, er zijn bekroonde restaurants en de kamers zijn groot en mooi. Wij zouden hier zeker terugkomen.
 • Ook het Prince Palace hotel noemde ik al een aantal keer. Dit hotel is wat verouderd, zeker in vergelijking met het Rembrandt hotel. Je verblijft in het oude Bangkok en er is een zwembad.
 • Ook leuk in Bangkok met kinderen: Chatrium Residence Sathon Bangkok. Dit hotel is super luxe, met een buitenzwembad, een spa en een fitnesscentrum.
 • En over iSanook twijfelde ik heel lang, ik heb hier veel goede recensies over gelezen. De gemiddelde beoordeling is een 8,9!
 • Bekijk hier het overzicht van hotels in de stad. Dan kan je zelf filteren op ligging, score, aantal kamers, prijs e.d.

Terugblik Bangkok met kinderen

Na de eerste ochtend in Bangkok (jetlag, hitte, vermoeide kindjes) ging in Bangkok meer en meer waarderen. Wat zou ik er graag nog eens heen gaan.

Wat zijn jouw tips voor Bangkok met kinderen qua activiteiten, restaurants, markten en accommodatie? En hoe heb jij Bangkok met kinderen ervaren?

Bangkok met kinderen bezoeken? Zeker doen! En ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen! Wil je op dagtrip vanuit Bangkok? Ik kwam dit leuke artikel tegen met goede tips. 

Doorreizen naar mooie stranden? Ga bijvoorbeeld naar Koh Lanta of Koh Samui! Lees ook over Khanom en Koh Phangan.

kindvriendelijke verre bestemmingenstedentripThailand
Commentaar (12)
Commentaar toevoegen
 • Kirsten | Travelaar.nl

  Ik kan me helemaal voorstellen dat Bangkok super leuk is om te ontdekken met kinderen! Ik voel me ook altijd bijna weer even kind als in in een tuktuk zit 😉 Veel in bKK heb ik gezien maar de dierentuin nog niet..

  • Karlien

   Haha jaa gaaf in zo’n TukTuk he 😀 Dierentuin is leuk, ook zonder kinderen. Een heel mooi en rustig park waar je veel mensen ziet fietsen.

 • Sanne

  Het viel me op in Bangkok dat er zo ontzettend veel ouders met kinderen de stad aandoen. En zoals je al schrijft in je tips kan dat makkelijk! Helaas kwamen wij niet toe aan de fietstocht, jammer, want dat had ik graag willen doen!

 • Yvonne

  Ik wil al tijden DEZE blogpost schrijven! Maar stiekem is het natuurlijk gewoon dat ik een reden zoek om weer naar Bangkok te gaan… vind het een toffe stad. Hoewel veel mensen zeggen dat het erg veranderd is denk ik dat ik me er nog steeds prima zou vermaken. En de kinderen ook. Die dierentuin hebben wij toen met z’n tweeën niet gezien, maar zou ik (als we tijd hadden) ook wel in het programma opnemen.. hoewel ik ook wel bang ben voor teleurstelling, precies om één van de redenen die je aangeeft: formaat van de hokken. 🙂

  • Karlien

   Wat gaaf! Ik hoop dat je er snel eens heen gaat met je kids 😀

 • Jenny - IkReis

  Bangkok is een heerlijke veelzijdige stad. Vooral een boottochtje over de Chao Phraya vind ik altijd heel leuk. Geen files, en de skyline en prachtige tempels glijden langzaam aan je voorbij.

  Ik neem meestal de openbare boot, lekker goedkoop 🙂

  • Karlien

   Jaa! Veel goedkoper dan de 2500 Bhat die ze tegen ons zeiden buiten het hotel.

 • Ilse-avonturensparen

  Oeeh de dierentuin, daar zou ik niet aan denken in Bangkok. Ik krijg een beetje heimwee als ik je verslag zo lees. De eerste keer in Bangkok dacht ik.. is dit het? Wat een drukte en smog.. maar al gauw was ik verkocht.. ook met kids! Zou er zo nog een keer heen gaan. En jij ook vast, al is het maar om te fietsen! 🙂

  • Karlien

   Haha zeker weten, ik moet daar een keer een stuk fietsen 😀

 • Carolien

  We hebben heel wat moois in Bangkok gezien de eerste keer dat we daar waren. Tempels, varen over het water etc maar de dierentuin vond ik niet leuk, te slechte plek voor dieren. Overigens beviel Bangkok met baby ná Australië én op de verjaardag van de koning ook niet zo goed. Superdruk, smog en geen voorzieningen om bijvoorbeeld je baby te verschonen. We waren natuurlijk verwend in Australië 😉

  • Karlien

   Begrijp ik heel goed dat het dan een beetje te heftig was! Zeker omdat in Australië alles zo op orde is, dan kom je echt in een hele andere wereld terecht.

 • nina

  dinosaur planet en cloud 49 zijn permanent gesloten.