Rondreis Azoren met kinderen | 7x Tips

Voordat onze dochter geboren werd, stond de Azoren hoog op onze lijst om te bezoeken. De bestemming verdween op de achtergrond toen ze jong waren, maar de nieuwsgierigheid blijft. Waarom ga je naar deze eilandengroep en wat zijn de mooie vakanties op de Azoren met kinderen? Wij delen een aantal tips!

De Azoren is een Portugese eilandengroep en ligt in de Atlantische oceaan, zo’n 1200 kilometer van het vasteland. Er zijn negen verschillende eilanden op deze exotische eilandengroep en daarvan zijn er maar liefst acht bewoond. De vulkanische kraters zijn helemaal begroeid met gras en bloemen, waardoor het een fantastische bestemming is voor de natuurliefhebber. Ideaal aan een gezinsvakantie op de Azoren is dat het een onbekendere en rustige bestemming is voor een rondreis met het gezin. Daarnaast is er amper tijdverschil en heb je dus geen last van een jetlag.

Wil je naar de Azoren maar dit niet zelf regelen? Kies dan bijvoorbeeld deze eilandhop-vakantie, speciaal samengesteld voor gezinnen! Dit is voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden geschikt, dus ook met een baby of peuter!

Daarom vakantie naar de Azoren met gezin

Waarom de Azoren voor een gezinsvakantie? Het is een vakantiebestemming zonder massatoerisme, het is maar vier uur vliegen en dat met twee uur tijdsverschil.  De eilandengroep is veilig en de locals zijn vriendelijk. Ook zijn er zandstranden, schitterende natuur en het weer is goed.

De Azoren is een eilandengroep met een waanzinnig mooie natuur, een uitgelezen plek voor prachtige wandelingen en er zijn onder andere hot springs. Zoek je een rustige plek voor een vakantie met kinderen, waarin de natuur troef is, dan zit je in de zomerperiode goed op de Azoren.

Wandelen

Gaan jullie graag de natuur in en wandelen jullie het liefst? De Azoren is dan een uitgelezen bestemming! Op de verschillende eilanden zijn er ook kortere wandelroutes, ideaal voor families. En ga je op pad naar de Azoren met peuter of baby, dan is het aan te raden om een draagzak mee te nemen. Anders dan bijvoorbeeld in de Zwitserse Alpen zijn hier niet voornamelijk geasfalteerde weggetjes, gelukkig maar! Houden jullie heel veel van wandelen, dan is São Jorge het eiland waar jullie naartoe willen op de Azoren met kinderen.

Al wandelend verken je de prachtige natuur van de Azoren. Onderweg komen jullie langs ontzettend veel mooie bloemen, watervallen en daarnaast kunnen jullie ook kratermeren tegenkomen! Zeker het eiland Flores staat bekend om de bloemen en de kratermeren.

Surfen

Aan het vasteland van Portugal merkten wij het ook al: surfen is hot in dit land en ook op de Azoren kan je gaan surfen of surflessen nemen. Je kan ook al gaan surfen met jonge kinderen die hun zwemdiploma’s leren. Op veel stranden zijn surfscholen!

Walvissen spotten

Als je naar de Azoren op vakantie gaat, mag een walvissentour eigenlijk niet ontbreken. In het gebied rondom de Azoren zwemmen 24 walvis- en dolfijnsoorten. Zeker tijdens een tour is de kans heel groot dat je enkele dieren spot. Ga bijvoorbeeld mee met deze tour en zie walvissen, dolfijnen, schildpadden, vissen, vogels en de mariene biodiversiteit onderweg!

9x Verschillende eilanden Azoren met kinderen

Zoals hierboven ook al staat, de Azoren bestaat uit negen verschillende eilanden. Daarvan zijn er acht bewoond. Een korte introductie per eiland:

  1. Sao Miguel is, samen met het eiland Terceira, het populairste eiland om te bezoeken. De reden hiervoor is dat dit eiland de meeste diversiteit heeft, er is veel te doen.
  2. Terceira is het dichtstbevolkte eiland en de hoofdstad van dit eiland staat op de Werelderfgoedlijst.
  3. Horta is vooral bekend als een eiland voor een tussenstop voor de zeilers.
  4. Flores is het bloemeneiland en het eiland met de kratermeren. Voor wandelaars is dit een paradijsje.
  5. Faial is ook een eiland voor de natuurliefhebber en het staat bekend om de vulkaan.
  6. São Jorge is een prachtig eiland als je van wandelen houdt.
  7. Pico heeft het hoogste punt van de Azoren. Dit is een van de grotere eilanden en hier heb je grote kans om walvissen te spotten.
  8. Graciosa staat bekend om de witte eilanden.
  9. Santa Maria heeft zandstranden. Op de Azoren, met de vulkanen, is dat vrij uniek.
Azoren met kinderen

Doen op de Azoren met kinderen

De Azoren hebben gelukkig nog geen massatoerisme, hopelijk blijft dat zo. Vaak betekent dat ook dat er geen grote activiteiten of echte kinderactiviteiten als waterparken en interactieve musea zijn. Daar staan veel mooie bezienswaardigheden en natuurlijke elementen tegenover.

  • Terra Nostra is een natuurpark op het eiland San Miguel. Dit park is prachtig en je kan er goed wandelen. Daarnaast zijn er een aantal hot springs.
  • Een andere leuke activiteit op de Azoren is naar thermale baden gaan. Bijvoorbeeld bij de prachtige bronnen van Caldeira Velha of die bij Furnas op het eiland Sao Miguel.

Watersporten

Naast zwemmen kan je surfen, kayakken, suppen en snorkelen onder andere. Ontdek de omgeving van de Azoren eiland aan boord van een kajak. Deze gemakkelijke kajaktocht is geschikt voor zowel beginners als ervaren kajakkers. Je ziet onder andere hoge kliffen, eilandjes en kleine grotten.

Er is ook deze optie voor een boottocht met glazen bodem en je kan snorkelen tijdens de tour. Je ontdekt de fauna en flora rond het eilandje Vila Franca do Campo, via de glazen bodem van de boot. Deze tour start in de jachthaven van Vila Franca do Campo.

Azoren met kinderen

Eilandhoppen Azoren met kinderen | Familiereizen

Als je meer dan een eiland wilt zien, kan je gaan eilandhoppen op de Azoren. Mij lijkt dit de leukste manier van een vakantie op deze eilandengroep, omdat de eilanden zo verschillen van elkaar. Een rondreis kan je zelf samenstellen en er zijn ook diverse organisaties die familiereizen hebben samengesteld. Deze zijn individueel of juist in een groep met andere gezinnen. Komen ze!

Travelnauts Azoren (Individueel)

Organisatie Travelnauts biedt een individuele gezinsreis van ruim twee weken aan en daarbij bezoek je drie eilanden. Zwemmen in natuurlijke zwembaden, kratermeren en je ziet misschien wel dolfijnen.

  • Voor alle leeftijden
  • Zwemmen in natuurlijke zwembaden
  • Bezoek kratermeren
  • Fietsen
  • Maak een buggy tour
  • Wandel door een lava tunnel
  • Walvissen en dolfijnen spotten

Sawadee familiereizen Azoren

Sawadee biedt familiereizen naar de Azoren met kinderen aan. Wandelend ontdekken jullie groene landschappen, azuurblauwe meren, vulkanische bronnen en heldere watervallen. Tijdens een twaalfdaagse reis ontdekken jullie twee eilanden. Er zijn vier wandelingen uitgezet, deze zijn optioneel! Bekijk de reis.

  • Actieve en afwisselende Azoren-reis
  • Eilanden São Miguel en Terceira in één reis
  • Alle ontbijten + 5 lunches inbegrepen
  • Inclusief 2 binnenlandse vluchten
  • Overnachtingen in zeer comfortabele hotels

SNP naar vulkaaneiland Pica

Met SNP ontdek je het vulkaaneiland Pica. Aan de voet van de imposante Pico-vulkaan (2300 m) verblijven jullie. Spectaculaire walvisexcursies met een supersnelle boot worden afgewisseld met voettochten rond de vulkaan. En in de rotsbaaien kan je gaan zwemmen en snorkelen.

  • Korte wandelingen op Picos en Horta
  • Op walvissafari op de oceaan
  • Sfeervol verblijf in walvisvaardersdorp Lajes

VojaTravel Azoren met kids – rondreis op maat

Ook Voja Travel biedt reizen naar de Azoren met kinderen aan, dit zijn individuele gezinsreizen die op maat worden gemaakt. Deze organisatie is specialist in de Azoren en ze houden rekening met al jullie wensen. Daarnaast hebben zij ook enkele vaste rondreizen in het aanbod. Dit zijn hun opties voor eilandhoppen, eventueel in combinatie met bloemeneiland Madeira.

Familiehotels Azoren inclusief vlucht

Liever op een reis met vlucht en hotel naar de Azoren met kinderen? Dan zijn deze accommodaties aanraders om te verblijven met het gezin:

ANTILLIA ligt in het centrum van Ponta Delgada. De appartementen zijn netjes ingericht en zijn voorzien van alle benodigdheden. Er is ook een wellness.

  • Buitenbad
  • Kinderbad buiten
  • Binnenbad
  • Speeltuin

Rondreis Azoren met kinderen | Praktisch

Hieronder delen we tips voor een familievakantie naar de Azoren. Zowel voor de wat avontuurlijkere rondreis als eilandhoppen als voor een pakketreis.

Wij huren graag een auto als we op vakantie gaan, zodat we veel van de bestemming kunnen zien. Via Sunny Cars huur je de auto inclusief alle verzekeringen, wij vinden dat ideaal. Alles vooraf geregeld, dus geen gedoe ter plaatse.

Wil je zelf een vakantie samenstellen, dan kan je de vlucht boeken via TUI vliegtickets. Deze maatschappij vliegt direct naar de Azoren. Of kies ervoor om een ticket kopen bij Skyscanner, zij hebben gegevens van alle maatschappijen en alle luchthavens.

Een appartement of hotel boeken wij graag via Booking.com. De keuze is ruim en de annuleringsvoorwaarden zijn vaak gunstig. Op het eiland Terceira is er bijvoorbeeld de keuze uit ruim 300 accommodaties.

Dat waren ze, onze tips voor de Azoren met kinderen. Meer Portugal? Bekijk dan onze tips voor de Algarve en voor de stad Lissabon met gezin. Een andere mooie optie die Portugal biedt is een gezinsvakantie naar het eiland Madeira!

Azoren gezin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën