Augsburg met gezin | 5x Kinderuitjes in de Allgäu

De stad Augsburg ligt in Zuid-Duitsland en staat bekend om de vele parken en het groen. Daarnaast zijn er allerlei bezienswaardigheden. Dat maakt het een fijne stad om te bezoeken tijdens een vakantie in de Allgäu of als je op doorreis bent door Duitsland. Dit is wat je doet in Augsburg met gezin.

Deze stad in Duitsland is vanwege het groen in 1997 eens uitgeroepen tot meest leefbare stad van Europa! Zo is er het grote Wittelsbacher Park en een botanische tuin met een mooie Japanse tuin. En door al dat groen stroomt water, waardoor je er in de zomermaanden veel gezinnen ziet. Het is een fijne plek voor een tussenstop in Zuid-Duitsland of juist als daguitstap als je in deze regio op vakantie bent.

Doen in Augsburg met gezin

Fuggerei

Een van de bekendste bezienswaardigheden van deze stad is de Fuggerei, deze werd geschonken voor de behoeftigen in de 16e eeuw. Het is daarmee de oudste sociale nederzetting ter wereld. Er wonen nog steeds mensen, maar je kan deze nederzetting en het Fuggerei Museum bezoeken.

Zwembad Fribbe

Het openluchtzwembad Fribbe aan het Lechkanaal is een fijne plek om een aantal uur door te brengen op een zomerdag in Augsburg met gezin. Dit is een buitenzwembad met speeltuin, peuterbad met toestellen en ligweide. Ook is er een 300 meter lang natuurzwemparcours.

Kuhsee

Dit zwemmeer in het Siebentischwald heeft zijn naam inderdaad te danken aan koeien. Inmiddels is het een populaire plek om naartoe te gaan in de zomer. Je kan er zwemmen en er zijn bewaakte stranden. Je kan een roeiboot huren, naar een restaurant of kiosk gaan en er zijn verschillende speeltuinen, op de website onder Spielen zie je precies waar deze staan.

Zuid-Duitsland

BIG Jump Park – Getyourguide

Geen zin in cultuur of natuur, dan is het Big Jump Park een fijn uitstapje in Augsburg met gezin. Dit is een van de grootste indoor trampolineparken van Zuid-Duitsland! Er zijn allerlei trampolines, je kan trefbal spelen, er is een grote tokkelbaan en een laserdoolhof. Ook kan je virtuele sporten spelen op een scherm. Daarnaast is er een wipe-out!

Botanische tuin

Een van onze vaste bezoeken tijdens een stedentrip is de botanische tuin, op veel plekken op de wereld (behalve in Nederland) is dit een gratis uitje. Leuk voor de kids is dat er in de botanische tuin in Augsburg naast de vlindertuin en Japanse tuin een grote speeltuin is!

Avonturenmuseum Fugger en Welser

Het Fugger and Welser Museum staat in het teken van koopmansfamilies. Je komt hier te weten hoe deze families steeds rijker werden. Er is onder andere een museumkist met knutselopdrachten voor kinderen.

Augsburg met gezin

Verblijven in Augsburg met kinderen

B&B Hotel Augsburg-Süd is een prima hotel voor op doorreis, met familiekamers.

Best Western Hotel Augusta heeft familiekamers en ligt op slechts 2 minuten wandelen van de pittoreske oude binnenstad. Er is een 24-uursreceptie.

Meer lezen na dit artikel over Augsburg met gezin? Dit zijn onze tips voor Beieren met de kids, leuke uitjes in Kempten en Oberstdorf en lees ook wat je kan doen in München met kinderen!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën