ALICANTE met kinderen – 21x Uitjes

Een mooie vakantie in Spanje is bijvoorbeeld een verblijf in de Alicante. Een van de bloggers van Reistipsmetkids was in september met haar man en hun peuter op vakantie in Alicante. Hoe leuk is een kindervakantie Alicante en wat zijn de leukste uitjes en activiteiten? Hier lees je haar tips over wat je kan doen in Alicante met kinderen en aan de Costa Blanca!

Alicante en de omgeving van de stad is een heerlijke plek voor een gezinsvakantie. Je vliegt er in een uur of 2 heen, de prijzen zijn lager dan in Nederland, de stranden zijn prachtig en het klimaat is aangenaam. Ook in de omgeving is er voldoende te doen: er zijn pretparken, natuurgebieden, de stad Murcia is een bezoek waard. Ik deel al mijn tips voor een vakantie in Alicante met het gezin!

Alicante is de hoofdstad van de provincie Alicante en ligt aan de Costa Blanca. In de zomer regent het heel weinig en in de winter is de temperatuur vaak nog aangenaam genoeg voor een glas wijn op het terras. Een vakantie aan de Costa Blanca met kinderen kan dus in de zomer en winter. De stad heeft een hele leuke wandelboulevard en het strand bij de stad is prachtig. (bron)

Kindervakantie Alicante

Op vakantie naar Alicante met kinderen? Het ALBIR GARDEN RESORT heeft 17 verschillende glijbanen. Dan heb je waarschijnlijk haast geen omkijken meer naar je kinderen. Ook is er een kinderclub en een speeltuin.

  • In een groene omgeving
  • Met waterpark
  • All Inclusive vakantie Algarve

Aanbiedingen kindervakantie Alicante

1. De Vakantiediscounter heeft tal van vakanties naar Alicante, deze krijgen gemiddeld een 8.

2. D-reizen biedt de beste hotels en appartementen tegen de voordeligste prijzen.

kindervakantie Alicante
ALBIR GARDEN RESORT

Activiteiten Alicante met kinderen

Bezienswaardigheden in Alicante

Alicante heeft een mooi en gezellig centrum. Bezoek bijvoorbeeld Plaza del l’Ayuntamiento: een plein vol terrasjes. Dit grenst aan het prachtige gemeentehuis, een van de mooiste gebouwen in de stad.

Altijd leuk om te bezoeken is een markt. In de markthal Mercado Central haal je alles wat je nodig hebt voor een picknick. En de wijk El Barrio del Santa Cruz is zoals je Spanje voorstelt. Kinderen zijn aan het spelen in de straten, de oudere mensen zitten op stoeltjes voor hun huis, de was hangt te drogen, er hangen bloempotten aan de muur en de huizen zijn authentiek. Heerlijk om doorheen te slenteren!

Alicante met kinderen

Stadspark en museum

Wil je bijkomen van het slenteren door de stad? Wij tippen het stadspark El Palmeral. Heerlijk tropisch met de waterval en de palmbomen. In de vijver kan je varen met een roeiboot.

Mochten je kinderen ervan houden (wij kennen er een aantal!) dan is het bezoeken van het kunstmuseum Museo Arte Contemporáneo Alicante een aanrader.

Kasteel van Santa Bárbara

Dit kasteel ligt op een heuveltop boven de stad, op 166 meter boven zeeniveau. Dit is een van de grootste kastelen in Europa! Het kasteel is in zeer goede staat. Je kan met de auto omhoog rijden, maar ook te voet is het een aanrader. (Voor kleine kinderen dan wel een draagzak mee, want het is echt een klim van ongeveer een uur vanuit het centrum) Ook is er een gratis lift. De uitzichten zijn zeker de moeite waard. (Website)

Archeologisch Museum van Alicante

Het Museu Arqueológico Provincial de Alicante is verrassend leuk voor een bezoek met kinderen. Dit archeologische museum, in 2004 de winnaar van de prijs Europees museum van het jaar, is zeer interactief. Hierdoor is het er erg leuk voor het hele gezin.

Kindvriendelijk strand Alicante

Alicante ligt aan de kust, wat heerlijk is! Je kan dan het culturele deel combineren met naar het strand gaan. Playa del Postiguet is bekend en heeft uitzicht op het kasteel. Wel is het hier vrij druk. Andere opties zijn Playa de San Juan en Playa Muchavista.

We zijn ook een dag naar Guardamar strand geweest. Een stuk minder druk dan bij de Belgische kust. Het strand heeft een boulevard met terrasjes en verschillende eetgelegenheden. Wel geen redders te bespeuren maar wel een EHBO site. Met kinderen naar de zee gaan is altijd een must vind ik bij het op reis gaan.

Vakantiepark Alicante met kinderen

  • Het in Nederland bekende Dormio Resort is nu ook gevestigd aan de Costa Blanca. Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa is een viersterren-plus-resort bestaat uit 126 luxe 4- en 6-persoonsappartementen met ruime terrassen en goede faciliteiten. Je wandelt zo het zandstrand van Cala Lanuza op. Er is een zwembad en in de vakantie is er een kidsclub.
  • Camping Almafra ligt aan de zonnige kust van de Costa Blanca, niet ver van de mooie stranden en het bruisende nachtleven van Benidorm. Er is een buitenzwembad met een peuterbad en glijbanen. Het overdekte zwembad bevindt zich in het wellness-centrum waar ook een jacuzzi te vinden is. Er is een speeltuin, miniclub en activiteitenprogramma. Ook is er een overdekte speelzaal met tafelvoetbal en arcadespellen.
Spanje Murcia

Uitjes in de omgeving van Alicante met kinderen

Niet alleen in de stad maar ook in de provincie en omgeving van Alicante is een hele hoop te doen. Dit zijn onze tips voor wat er te doen is in de buurt van Alicante. Wij raden aan om een auto te huren, dan rijd je gemakkelijk rond. Dat gaat veel sneller dan met het openbaar vervoer. Wij huren graag bij Sunny Cars, waarbij je de verzekeringen en alle andere dingen in één keer regelt.

Roze zoutmeer

We zijn ook een halve dag naar het ‘roze’ zoutmeer geweest bij La Mata-Torrevieja. Dit is zeker leuk om te zien en om te wandelen. Wel goed insmeren want er staat daar altijd wel een stevige wind. Hier heb je niets om te eten of te drinken maar we zijn hier gaan picknicken. Dat is ook super leuk natuurlijk.

Pretpark La Zenia

Zeker aan te raden is La Zenia. Voor de kinderen op de bovenetage een klein pretpark. Wel alles te betalen met 1 of 2 euro’s maar kan je uren zoet zijn. Op het plein tussen de winkels zijn er verschillende fonteinen waar ze urenlang plezier tussen kunnen maken. Wel een must daar is anti slip sokjes of sandaaltjes die nat mogen worden want je mag niet op blote voetjes om het uit te glijden tegen te gaan.

En de ouders kunnen in tussentijd om te beurt naar de winkels gaan kijken op hun gemak. En op het plein naast de fonteinen is er een terras met zalig lekker ijs!

Alicante met kinderen

Terra Mítica

Een ander leuk pretpark in de buurt van Alicante met kinderen is attractiepark Terra Mítica. Dit is een van de beste themaparken van Europa, met allerlei achtbanen en andere attracties. Ieder deel van het park heeft een eigen thema, wat bijdraagt aan de sfeer.

Aqualandia

Wil je naar een waterpark, dan is Aqualandia een aanrader, in 1985 geopend als eerste waterpark in Spanje. Er zijn attracties voor kleine kinderen, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen is er genoeg te doen.

Rio Safari

Een echte aanrader voor echt een daguitstapje is Rio safari. Dit is een dierentuin met een zwembad en kinderbadje. Ideaal om af en toe af te koelen en dan terug te wandelen. Zeker pindanootjes meenemen want dan kan je giraffen aaien! Daarnaast ook alle shows mee doen die er zijn op de 2 uur : vogelsoorten, zeehondenshow en een wist je dat? show.

Dit uitje in de buurt van Alicante met kinderen was de beste dag van heel onze verlof. Ze hebben er alle soorten dieren en eten en drank van thuis mag je meenemen. Zeker genoeg water voorzien want alhoewel het in Spanje goedkoper is, weten ze in Rio Safari wel de Europese prijzen.

Het eiland Tabarca

Zeker ook een aanrader voor je vakantie met kinderen is om het eiland Tabarca te bezoeken. Dit eilandje ligt op ongeveer een uur varen vanaf de kust.

Dit eilandje staat bekend als pirateneiland, de zeerovers die erheen vluchtten hebben de muren om de oude stad verhoogd. In de zomer vertrekt de boot meerdere keren per dag, in het winterseizoen vaart deze enkel om 11:00 en 16:30.

Lo Rufete

Voor gezinnen met kinderen vanaf een jaar of 7, 8 is Lo Rufete Adverture Park een aanrader. Dit park ligt vlakbij het Pedrera-meer, San Miguel. Hier zijn er heel wat activiteiten te doen zoals paardrijden, paintballen, quads rijden, boogschieten, kajakken en wandelen. Ook is er een zwembad.

Extra tips in de buurt van Alicante met kinderen

Er is hier en in de omgeving natuurlijk veel meer te doen. Enkele tips:

  1. Mundi Golf: Mundi Golf is net even wat leuker dan de gemiddelde minigolf baan. Hier ontwijk je allerlei iconische bouwwerken als de Eiffeltoren en het Atomium.
  2. Mundomar Benidorm: een recreatiepark met zeedieren. In de habitats – met een gezamenlijke omvang van wel 60.000m2 – leven verschillende zoogdieren, vogels en reptielen.
  3. Aqua Natura Benidorm: een waterpark in het Spaanse Benidorm. Het park heeft een groot aantal zwembaden en glijbanen voor het hele gezin.
  4. Aquopolis Torrevieja: waterpark voor alle leeftijden dat is geopend van juni tot augustus met waterglijbanen, attracties, warme en koude baden en watervallen.

Activiteiten in Murcia

Niet ver van de stad Alicante ligt de leuke stad Murcia. Een top idee voor een daguitstap is een trip naar de regio Murcia met kinderen. Ideaal is het om een auto te huren, zodat je veel van de regio ziet.

In de stad Murcia zijn een aantal mooie bezienswaardigheden. Zo wil je de kathedraal, het Real Casino en Plaza de Glorieta met de bloemen en fonteinen niet missen als je in de stad bent. In het noorden van de stad is het Monteagudo kasteel, dat jarenlang een fort en een gevangenis was.

Science & Water Museum

In de stad Murcia is het Science & Water museum favoriet bij veel gezinnen. Zo is er een klein planetarium, er worden astronomiemiddagen gehouden, ze geven telescooptrainingen en workshops. Het is een leuk wetenschaps-doe-en-leer-museum.

Terra Natura Park

Zo kan je er Terra Natura park bezoeken. Een bijzondere dierentuin waar je giraffen kan voeren, van de waterglijbaan gaat en met zeeleeuwen zwemt. Het is een dierenpark en een waterpark in een. Het waterpark is niet super groot maar evengoed leuk. In het dierenpark zijn zo’n 50 soorten dieren.

San Pedro del Pinatar

De laguna van San Pedro del Pinatar biedt de mogelijkheid van watersporten als kajakken, zeilen of windsurfen. Vanwege de beschutte locatie is het een perfecte plek om het te leren. Aan de stranden zijn veel leuke barretjes en je wandelt rond de lagune in zo’n anderhalf uur. Met de kinderen ben je langer onderweg natuurlijk.

Spanje Murcia

Kindvriendelijk hotel

Dit zijn onze aanraders in Alicante voor pakketreizen, dat is vlucht plus hotel boeken in een keer.

MAGIC NATURA ANIMAL, WATERPARK & POLYNESIAN LODGE: met deze hele bijzondere optie moeten we het overzicht van kindvriendelijke accommodaties aan de Costa Blanca starten. Wakker worden in een lodge en uitkijken over de olifanten? Ja, dat kan hier! Daarnaast kunnen ze zwemmen in een van de buitenbaden of het kinderbad.

MAGIC NATURA ANIMAL, WATERPARK & POLYNESIAN LODGE

Carmen Beach ligt in El Campello, heeft een score van een 9.6 en ligt op 150 meter van het strand van Muchavista. Bij de appartementen is er een buitenzwembad. Er is gratis WiFi en er is privéparkeergelegenheid op het terrein. Je verblijft in een van de appartementen, sommige hebben meerdere slaapkamers. Alle appartementen zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken met een magnetron, een zithoek met een bank, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche en een haardroger. 

Terugblik vakantie

Wij vlogen vanaf Eindhoven naar Alicante aan de Costa Blanca. In Eindhoven parkeerden wij de auto, vervolgens wandelden we naar het vliegveld. Bij vluchten binnen Europa hoef je niet langs de douane. De controles op Eindhoven gaan vrij snel. Het is een stuk rustiger dan op Schiphol, dus met een minuut of tien stonden we bij de gate. Hier vind je een speeltuintje en een café.

Vervolgens vlogen wij in ruim 2 uur naar Alicante. Het vliegveld ligt dichtbij de stad, dus je hebt geen lange transfer (ongeveer een kwartier naar het centrum). We gaan volgend jaar terug, dat zeggen we al twee jaar op rij en dat doen we ook al twee jaar op rij.

Aangezien het maar 2 uur vliegen is van Eindhoven naar Alicante is het zeker aan te raden met kinderen. Super vriendelijk, goedkoop en zalig weer gehad! Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie met een peuter.

Boek je je vlucht los? Vergelijk prijzen bij Skyscanner voor vluchten naar Alicante. En ga je met de auto, kijk dan naar de tips voor tussenstops onderweg in Frankrijk en Spanje.

Meer over Spanje lezen?
Dit doe je in Valencia met kinderen
Kinderactiviteiten in Malaga en Marbella

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën