Albufeira met kinderen | 11x Uitjes + Kindervakanties

Een van de gastbloggers komt al sinds ze vier jaar is in Portugal, het is een van haar favoriete vakantielanden. Albufeira is haar favoriete plek in dit land, ze kwam er als klein meisje, als puber met haar eerste vriendje en nu ook als gezin met haar man en zoontje. Wie anders dan Roxanne kan tips delen voor Albufeira met kinderen.

Waarom Albufeira? Deze plaats is de Algarve is een geschikte plek voor een gezinsvakantie. Het is betaalbaar, de stranden zijn in de buurt en het klimaat is aangenaam. Daarnaast ligt Albufeira redelijk centraal in de Algarve. Hierdoor kan je het hele gebied verkennen als je langer op vakantie bent.

Mijn belangrijkste tip is daarom: stap vooral eens in de auto en ga gewoon rijden door het prachtige zuiden van Portugal. Dan kom je op de mooiste plekjes. Dit jaar gaan wij helaas niet op vakantie vanwege de komst van onze tweeling in juli maar het zal mij niks verbazen als hun eerste vakantie ook Albufeira wordt! Een auto huur je bijvoorbeeld via SunnyCars.

Doen in Albufeira met kinderen

Albufeira is een prachtige stad, en dan met name het oude centrum. Voor jongeren is de strip ook geweldig om te stappen. Maar wil je als gezin lekker door smalle mooie straatjes struinen om daarna lekker en gezellig te eten, dan is het oude Albufeira toch wel het leukst en mooist.

Het centrum en de omgeving ontdekken? Mega toeristisch, maar met het treintje de stad ontdekken is voor kids vaak heel leuk! En zo zie je ook nog eens het een en ander. En ga ook lekker winkelen en rondkijken om daarna heerlijk shoarma of heerlijke hemelse kip te eten hij Shalom.

Albufeira met kinderen

Kindvriendelijke stranden Albufeira

Als je met je gezin naar de Algarve gaat dan wil je weten welke stranden geschikt zijn voor kinderen. In de wintermaanden is het best fris om echt op het strand te spelen maar vanaf april is het aangenaam vertoeven op een van deze stranden:

  • Praia da GalĆ©
  • Praia dos Arrifes – in de zomermaanden moet je vroeg zijn want het wordt druk.

Omgeving van Albufeira met kinderen ontdekken

Maar Albufeira is niet de enige reden dat ik een liefde voor de Algarve heb. De stranden en omgeving zijn ook prachtig. Huur een auto en ga rondrijden. Bezoek mooie steden als Silves en ga naar de Serra de Monchique. Cabo San Vincente, het meest zuidelijke puntje van Europa, is ook zeker een bezoekje waard. Al is het alleen maar vanwege de laatste braadworst voor Amerika.

Waterparken

Voor de kinderen zijn er diverse leuke pret- en waterparken. Zo heb je Zoo Marine, waar blogger Aniek was met haar gezin. Een enorm groot park met onder andere dieren, shows en glijbanen, zwembaden en een waterspeeltuin.

Ook zijn er in dit gebied veel waterparken die echt de moeite waard zijn. Denk aan Aquashow, Aqualand en Slide & Splash. Aquashow Park is het meest complete waterpark van Portugal en ligt in de buurt van de zonnige stranden van Quarteira en Vilamoura. Hier zijn er onder andere gloednieuwe glijbanen, zwembaden en attracties.

Benagil-grotten & dolfijnspotten

Je kan ook met een tour mee en bijvoorbeeld de Benagil-grotten ontdekken en gaan dolfijn spotten. Je stapt aan boord van een speedboot, ontdekt de kustlijn van de Algarve en ziet de grotten van binnen. Onderweg is er natuurlijk tijd voor een korte zwempauze: duik in het kristalheldere water van de kust van de Algarve.

Albufeira met kinderen

Wateractiviteiten Albufeira met kids

Je kan met de kinderen op een kajaktocht gaan. Tijdens een beginnersvriendelijke kajaktocht vanuit Albufeira ga je naar de verborgen grotten en afgelegen stranden aan de kust van de Algarve, onder begeleiding van een instructeur.

Een andere leuke activiteit op het water in Albufeira met kinderen is Parasailing, volgens de website kan dit al vanaf 4 jaar maar dat zou ik eerst navragen. Vanaf hoogtes tot 80 meter kijk je uit op de Algarve.

Dagje Spanje vanuit Albufeira

Een dagje Spanje kan ook vanuit Albufeira met kinderen. Neem daarvoor de veerboot over de rivier vanĀ Vila real de San Antonio naar Ayamonte (niet duur). DitĀ SpaanseĀ stadje is erg leuk, ga er lekker lunchen en rondstruinen.

Boardwalk in Carvoeiro

Een prachtig stukje wandelen is de boardwalk langs de promenade van Carvoeiro. Als je in Carvoeiro bent, dan is het ook een idee om met jonge kinderen naar het park te gaan. Daar is een speeltuin die met name geschikt is voor jongere kinderen.

Ook mooi wandel je bij het natuurreservaat van Alvor. De wandelingen gaan niet over heuvels, waardoor het redelijk goed te doen is ook met kleine kinderen. Let wel op in de volle zon. Ben je in Alvor? Sla dan het kasteel van Alvor niet over!

Krazy-World

Het is even rijden vanuit Albufeira met kind, maar het is wel een leuk uitje en daarom de moeite waard. Op zoā€™n 25 kilometer van ons verblijf ligt Krazy-World. Dit is een heel diverse plek, zo kan je er naar de minigolf, er is een zwembad en een kinderboerderij. Ook kan je er op de quads rijden of ponyrijden. Dan vind je er een krokodillenpark en er zijn nog wat andere attracties.Ā 

Parque Aventura

Het Parque Aventura is leuk als je in Albufeira met kinderen vanaf 4 jaar bent. Het is een survival park waarin je diverse parcours aflegt. Bijvoorbeeld van boom tot boom gaan via allerlei bruggen en netten. Er zijn diverse niveaus, dus ook voor oudere kinderen is het een aanrader.

Albufeira met kinderen

Kindvriendelijke hotels in Albufeira met kinderen

Als je naar Albufeira met kinderen gaat op vakantie, dan zoek je waarschijnlijk ook een fijne accommodatie voor het gezin. Dit zijn tips voor verblijven in Albufeira met het gezin.

  • Bij Corendon is er een betaalbaar aanbod van pakketreizen.

VILA PETRA biedt gezinsvriendelijke appartementen in Albufeira. Het viersterren appartementencomplex Vila PetraĀ is populair onder Nederlandse gezinnen en heeft ruime 3-kamer appartementen. Er is een verwarmd zwembad en een speeltuin.

  • Ook ruime 3-kamerappartementen
  • Met verwarmd binnenzwembad
  • Speeltuin

Lees ook: tips voor Lissabon

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn