Adriatische kust met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar de prachtige Adriatische kust met kinderen in Italiƫ? Een goed idee! Wij delen tips voor kinderactiviteiten, uitstapjes en vakanties in dit gebied.

Waarom ga je naar dit gebied? Vanwege het goede klimaat, de sfeer, de mooie zandstranden en de relatief rustige Adriatische Zee. Daarnaast, naar Italiƫ op vakantie gaan is sowieso een goed idee vanwege het eten.

Deze regio komt aan zijn naam door het stadje Adria. Dit lag ooit aan de kust, inmiddels ligt het kilometers landinwaarts. Meerdere gebieden liggen aan deze kust: het onbekendere Emilia Romagna (met de hele leuke stad Bologna), de bekende Venetiaanse Riviera en Le Marche of De Marken.

Doen aan de Adriatische kust met kinderen

Venetiƫ

De stad Venetiƫ bezoeken met mijn kinderen stond hoog op mijn wensenlijst en afgelopen zomer waren we er. Ondanks de angst voor de enorme drukte hadden we het ontzettend leuk. Stap van de hoofdwegen af en je staat meestal in alle rust. Er is zoveel te ontdekken dat je kan blijven dwalen.

Deze bijzondere stad heeft meer dan 150 kanalen en honderden bruggen. Met een dagkaart kan je de hele dag door de boten op, zodat de kinderen niet al teveel hoeven te wandelen. Het San Marco plein is het bekendste plein van Venetiƫ, dit plein ligt voor de San Marco kathedraal. Deze kathedraal bezoek je gratis en dat is absoluut de moeite waard.

Veel gezinnen die langer in deze omgeving blijven kiezen voor een verblijf in de badplaats Lido di Jesolo. Dit ligt vlakbij VenetiĆ«, aan het strand. Op die manier combineer je een vakantie langs de kust met het ontdekken van de stad.

Venetie
Venetie

Triƫst

De minder bekende stad Triƫst ligt bij de grens met Sloveniƫ. Deze stad staat bekend om de koffie en je komt ook overal klassieke koffiehuizen tegen. In de stad ligt het Teatro Romano, een amfitheater. Net buiten het centrum ligt het mooie kasteel Miramare, met kasteeltuinen en schitterend uitzicht over de Adriatische zee.

Trieste Adventurepark, net buiten de stad, is een leuk avonturenpark/boomklimpark voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Ook werd er in de omgeving een skelet van eenĀ dinosaurus gevonden, deze wordt Antonio genoemd. Je kan het skelet bewonderen in het Museum of Natural History.

De Camping Village Mare Pineta ligt aan Adriatische Zee, met een panoramisch uitzicht over het water en ook voor het strand hoef je nooit ver.

Camping Village Mare Pineta

Rimini

En Rimini is een populaire vakantie-badplaats in de zomermaanden. In die maanden kan je naar het mooie zandstrand gaan (in de andere maanden natuurlijk ook maar dan is het kouder) en het reuzenrad en Rimini BoaBay Waterpark zijn dan geopend. Ga ook naar het het fort Malatesta in Verucchio, dit is een van de grootste vestingwerken van het Huis van Malatesta.

Verder doen in Rimini met kinderen:

  • Ga bijvoorbeeld naar het Oltremare Park – dit is een bruisend natuurpark van 110.000 m2 met 4 delen die de elementen vertegenwoordigen: aarde, lucht, vuur en water. Zo is er de tentoonstelling ‘Darwin, het regenwoud’, een reis naar 65 miljoen jaar geleden.
  • Het Rimini Avventura Park is een klimpark met 13 verschillende routes met 80 passages.

Nationale Parken

Naast kust, lange zandstranden, waterparken, badplaatsen en heerlijk eten, is er aan de Adriatische kust met kinderen ook nog allerlei natuurschoon te ontdekken. Bijvoorbeeld het Parco San Bartolo, in Le Marche. En het Nationaal Park Delta del Po is het grootste natuurpark in Emilia Romagna. Hier leven bijzondere vogels en je kan er flamingo’s zien! Verken het gebied wandelend, per bus of ga op een safari met de boot!

Water- en pretparken

Aan de Adriatische kust zijn er allerlei waterparken en pretparken. Het gedeelte waar veel parken liggen wordt daarom ook wel Riviera dei Parchi genoemd. Dit is onder andere rondom Rimini, Ravenna en Riccione. Enkele tips voor de parken:

  1. Aqualandia in Jesolo, met 80.000 mĀ² aan vermaak. Ook voor de kinderen is er een gedeelte.
  2. Pretpark Fiabilandia ligt bij Rimini. Met meerdere achtbanen en een wildwaterbaan onder andere.
  3. Italia In Miniature – dit lijkt op ons Madurodam maar er zijn daarnaast ook nog attracties. Het schijnt erg leuk te zijn om te bezoeken!
  4. Aquafan is een groot waterpark met veel glijbanen, leuk voor de iets grotere kinderen.
  5. Mirabilandia (bij Ravenna) is een groot en populair pretpark met attracties voor jong en oud. Koop een combinatieticket, zodat je ook toegang hebt tot het waterpark Mirabeach.
  6. Zoo Safari is een safaripark in Ravenna.
  7. Waterpark Atlantica ligt in Romagna heeft een groot golfslagbad en veel zwembaden.

San Marino

En dan San Marino, een dwergstaatje. Een van de kleinste landen ter wereld. Wandel hier langs de drie torens, neem de kabelbaan naar beneden naar Borgo Maggiore en ga naar het klimpark San Marino Adventures.

Camping Spiaggia e Mare

Vakanties Adriatische kust met kinderen

Ga je op vakantie naar dit gebied en zoek je kindvriendelijke accommodatie? Wij delen een aantal tips voor campings, vakantieparken en hotels. Als je met de trein of het vliegtuig hierheen gaat, is het aan te raden om een auto te huren. Wij huren meestal via SunnyCars vanwege de all-in dekking, je verzekeringen zijn direct geregeld.

Met de auto op vakantie naar deze regio? In het artikel over tussenstops naar ItaliĆ« staan tips voor overnachtingen langs de route. Welke route je kiest hangt af van de plek van vakantie. Bijvoorbeeld via Duitsland en Oostenrijk, Karlsruhe – Innsbruck – Brennerpas, of via Zwitserland (Basel – Gotthardtunnel – Bologna).

Camping Union Lido

Kidsproof overnachten:

Camping Spiaggia e Mare ligt in Porto Garabaldi, direct aan zee met een eigen strand. Er zijn veel (sport)faciliteiten, zwembaden en een miniclub. Ook is er een speeltuin en minidisco. Je verblijft in een stacaravan.

  • Je loopt zo het strand op
  • Miniclub voor de kids
  • Zwembaden met toffe glijbanen
  • Kinderbad met piratenschip

De Camping Union Lido heeft een privƩstrand van een kilometer! Ook zijn er grote zwemparadijzen met glijbanen, een speelparadijs en acht restaurants. Vanaf de camping kan je Venetiƫ relatief gemakkelijk bezoeken.

Pra’delle Torri heeft een enorm zwemparadijs van ruim 36.000 mĀ². De camping heeft een zandstrand aan de Adriatische Zee.

Dat waren ze, onze tips voor een vakantie aan de Adriatische kust met kinderen. Verder lezen? Bekijk onze tips voor Noord-Italiƫ en de tips voor Puglia met gezin in het zuiden.

Adriatische kust

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn