Algarve met kinderen | 31x Uitjes en vakanties

Op vakantie naar de Algarve met kinderen? Dat kan het hele jaar door, het is een prachtige regio in het zuidelijk deel Portugal. Wij waren op een kindervakantie Algarve en blogger Alyt was er ook eens met haar gezin. Hier lees je onze tips voor de leukste en beste activiteiten, stranden en kindervakanties in de Algarve

De Algarve is de zuidelijkste regio van Portugal. Er is veel strand, maar er is meer! Zo zijn er leuke dorpen en steden, er is veel mooie natuur en er zijn heel wat leuke kinderactiviteiten. In deze blog delen wij de beste tips voor een vakantie in de Algarve met het gezin. We delen tips voor dorpen en steden, kindvriendelijke stranden, bezienswaardigheden en de leuke kinderactiviteiten in de Algarve.

  • Net als wij op een rondreis door de Algarve? Tijdens deze rondreis combineer je de stad Lissabon met de Algarve. Maak een boottocht en spot dolfijnen, maak een jeeptour door de ruige binnenlanden, verken Lissabon per tuk tuk, ga raften en maak een rit per historische trein door de bekende Douro vallei.

Kindervakantie Algarve

Wij vlogen naar Lissabon en maakten een roadtrip door Spanje en Portugal, langs onder andere de steden Badajoz, Sevilla en Ronda. Je kan daarnaast ook kiezen voor een kindervakantie in een resort langs de kust. Vanaf je hotel kan je uitstapjes maken naar dorpen, steden, stranden en natuurgebieden.

Wil je op vakantie naar de Algarve en zoek je mooie aanbiedingen? Kijk dan even op een van deze websites!

1. Bij Corendon heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod aan hotels en appartementen. Bij de selectie wordt onder meer gelet op de ligging ten opzichte van stranden, eetgelegenheden en stadscentra.

2. Bij de Vakantiediscounter heb je keuze uit meer dan 200 hotels voor elk budget!

Leukste uitjes en activiteiten Algarve met kinderen

Zoo Marine

Een tip van blogger Anniek is de Zoo Marine. Dit park ligt vlakbij Albufeira en het is een combinatie van een waterpark en een pretpark. Er zijn een aantal attracties als een draaimolen, reuzenrad, wildwaterbaan, Aquasplash en treintje. Verder is er een aquarium en er zijn tropische vogels in dit park.

Zij schreef hierover: “Wil je graag even iets anders dan strand tijdens de camperreis Algarve met kinderen, dan biedt de Algarve enkele prachtige opties. Van een grottentocht bij Benagil, dolfijnen spotten vanaf Sagres tot water- en pretparken. Wij hebben de Zoomarine (vlabij Albufeira) bezocht, een water- en pretpark combineert. Ik weet zeker dat ik als kind helemaal door het dolle zou zijn geweest.

Naast een aantal attracties zoals een draaimolen, reuzenrad en treintje is er een aquarium en kun je tropische vogels bekijken. En het wordt nog beter: er is een zeehonden- en dolfijnenshow. Maar de grootste fun is toch wel Zoomarine Beach. Een fantastisch aangelegd waterpark met een golfslagstrand, waterglijbanen, een speeltoestel in het zwembad, Harakiri waterglijbaan en een wildwaterbaan. Bijna kwijlend keken we ernaar, wat zouden we hier eindeloos veel plezier kunnen beleven. Ware het niet dat het op de dag dat wij Zoomarine bezochten akelig bewolkt, winderig en zelfs vrij koud was. Wij bezochten het park op een zaterdag, maar druk was het niet. Al zal dat voornamelijk aan het weer gelegen hebben.

Onze dochter had alsnog de tijd van haar leven. Van tevoren wilde ze dolgraag dolfijnen zien, maar ze vond de show toch vrij spannend. Haar hoogtepunten waren het aaien van een zeester in het aquarium en een ritje in het treintje. De Zoomarine is dus zeker een aanrader als je naar de Algarve met kinderen op vakantie gaat.”

kindervakantie Algarve
VILA PETRA

Speeltuinen Algarve met kinderen

Een van de populairste kinderactiviteiten voor gezinnen: een doodgewone speeltuin opzoeken. In Spanje kwamen we op meer plekken speeltuinen tegen dat in de Algarve, maar je vindt ze hier zeker ook.

Als je een speeltuin zoekt in de omgeving waar jij verblijft in de Algarve, dan is de app “Speeltuin buddy” een aanrader. Op die manier zie je waar de speeltuinen zijn. Ik heb deze app niet getest in de Algarve, dus ik weet niet hoe betrouwbaar die is. Maar het is een (gratis) download waard volgens mij.

Daarnaast zijn dit enkele tips voor speeltuinen in de Algarve:

  • Zo zit er in Silves een grote speeltuin, met daarnaast een fitness-buitenruimte. Als je navigeert op het zwembad vind je deze zeker. Ernaast is een barretje, ideaal!
  • Op het strand van Praia Grande zijn diverse kleine speeltuintjes.
  • Ik lees dat er in het Parque da Alfarrobeira in Albufeira een grote speeltuin zou zijn.

Ria Formosa met wandelen of fietstocht

Als je, net als wij, van wandelen houdt is Ria Formosa een aanrader tijdens je verblijf in de Algarve met kinderen. Dit is een prachtig natuurgebied met zoutpannen, eilanden en lagunes. Recentelijk is dit park uitgeroepen tot 1 van de 7 natuurwonderen van Portugal!

Aqualand

Ook kan je naar Aqualand Algarve bij Alcantarilha gaan. Hier kan je onder andere waterraften en bodysurfen. Ook is er een semi-olympisch zwembad. Voor de jongere kinderen zijn er twee kinderzwembaden met glijbanen, kastelen, fonteinen en meer speeltoestellen.

Voor de waaghalzen is er de Banzai, dit is een glijbaan met een verticale val van 23 meter. Ook kan je naar het golfslagbad Surf Beach en de snelle “Hydra”, met drie glijbanen.

waterpark Algarve
Aqualand

Waterpark Slide & Splash

Of je bezoekt Slide & Splash bij Lagoa. Kan jouw kind al goed zwemmen, dan kan die terecht op de vele lange glijbanen. Voor jongere kinderen zijn er andere speeltoestellen in het kinderbad. Er zijn verschillende eetgelegenheden met onder meer pizza, lasagne, salades, fruit, ijs, granola, hamburgers, gepaneerde kip, hotdogs, sandwiches, gebak en drankjes.

Het speelstuk tropischparadijs is voor kinderen tot 12 jaar. Bij de meeste glijbanen moeten de kinderen groter dan 1 meter zijn. Voor de engere glijbanen geldt een andere lengterestrictie.

Aquashow Park

Het Aquashow Park is het meest complete waterpark van Portugal en ligt in de buurt van de stranden van Quarteira en Vilamoura. Er zijn veel verschillende glijbanen, zoals de ‘Free Fall/Kamikaze’ van 32 meter hoog. Dit is een combinatie van 2 glijbanen waardoor je het gevoel krijgt alsof je op een grote golf surft. En de glijbaan ‘Wild Snake’ is een wilde rit in het donker. Er is een golfslagbad dat zeegolven nabootst. En in de showruimte kun je naar optredens met roofvogels, exotische vogels en reptielen kijken.

  • Via Corendon kan je ook op een kindervakantie Algarve bij het Aquashow Park
Algarve met kind uitje
Waterpark Slide & Splash

Dierentuin Zoo in Lagos

In de Algarve met kinderen naar de dierentuin bij de Zoo de Lagos. Je komt hier niet voor de grote dieren als giraffen en tijgers. Wel zijn er kleinere dieren als stokstaartjes en reptielen. Er zijn ongeveer 150 verschillende diersoorten. Daarnaast zijn er uiteraard speeltuinen en er is een kinderboerderij.

Van april tot eind september is de Boulders Beach geopend, natuurlijk vernoemd naar het strand in de buurt van de stad Kaapstad, Zuid-Afrika. Op het Boulders-strand van de Lagos Zoo kan je Afrikaanse pinguĆÆns zien, net als in Zuid-Afrika.

Krazy World Interactive Zoo & Park

De Krazy World Interactive Zoo is een interactieve dierentuin met activiteiten voor het hele gezin. Er zijn diverse dieren. Er is een kinderboerderij met dwerggeiten, lama’s en herten die je mag voeren. Ook zijn er Afrikaanse spoorschildpadden, vogels, maki’s en de grootste slang van Europa van 8,50 meter! Verder is er een zwembad met een waterglijbaan, midgetgolf en een opblaasbaar springkasteel. De reviews van deze dierentuin zijn nogal wisselend.

Algarve Life Sciences Center Museum

Het Life Sciences Center Museum bestaat uit allerlei onderdelen. Er zijn twee aquaria waarvan een tropisch is. Dit het laat de subrealistische omgeving van de kustlagune van Ria Formosa zien, met zeepaardjes. Daarnaast kan je er allerlei experimenten en proefjes doen.

Klimpark Parque Aventura

In Parque Aventura in onder andere Albufeira en Lagos kan je over allerlei touwparcoursen klimmen en klauteren, tussen de boomtoppen. Ook kan je hier paintballen. In Albufeira en Lagos zijn er drie parcoursen, Nieuwsgierig , Avontuurlijk of Onverschrokken. Het parcours Nieuwsgierig is geschikt voor kinderen vanaf 1 meter.

Binnenspeeltuinen Algarve

Is het een hele regenachtige dag, of is het veel te heet om buiten rond te lopen? Tot groot plezier van onze kinderen zoeken we op dat soort momenten weleens een binnenspeeltuin op. Ook in de Algarve zijn er op een aantal plekken binnenspeeltuinen. Bijvoorbeeld Tribo dos Reguilas en Soft Play.

klimpark
Parque Aventura

Bezienswaardigheden Algarve

Cabo de Sao Vicente

Alyt en Karlien zijn tijdens hun verblijf in de Algarve allebei naar het meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa gereden. Dit is Cabo de Sao Vicente en hier staat een vuurtoren. Het is een mooie plek, niet heel bijzonder, wel leuk om heen te rijden als je in de buurt bent.

Berg Foia

In het berggebied van de Algarve, Monchique, is de hoogste top berg Foia, met 900 meter. Hier kan je kurkbomen bekijken. Alyt is toen naar het restaurant Jardim das Oliveiras geweest voor een bakje koffie. Op het parkeerterrein stonden ook kurkbomen.

Als je naar het berggebied Monchique gaat dan is het een aanrader om parque da Mina te bezoeken. Op deze boerderij ontdek je hoe mensen vroeger leefden in dit gebied, er is een (niet langer actieve) kolenmijn en er zijn ruim honderd

Grot van Benagil

De grot van Benagil is een van de bekendste rotsen van de Algarve. Dit is een heel groot, natuurlijk rotsafdak. Het uitzicht op zee is prachtig. Je kan deze grot ook tijdens een boottocht bewonderen. Een boottocht duurt vaak een aantal uur en het is tof om de Algarve vanaf het water te bewonderen.

zuidelijk Portugal

Algar Seco

Ook de rotsformaties en zeegrotten van Algar Seco zijn een bezienswaardigheid in de Algarve. Je vindt deze bij het stadje Carvoeiro. Ideaal is dat dit nog niet door de massa is ontdekt. In dit gebied zijn allerlei mooie rotsmassa’s te bewonderen. Een groot deel van het pad is redelijk goed begaanbaar, het is niet geschikt voor kinderwagens of als je slecht ter been bent.

Silves – Vakantie Algarve met kinderen

De stad Silves staat bekend om het kasteel. Maar ook het gezellige centrum, dat nog geen massatoerisme uitstraalt, verdient een bezoek als je op vakantie in de Algarve bent. Wel alvast een waarschuwing voor iedereen die op slippers loopt: de stenen zijn ontzettend glad dus pas op.

Wij begonnen ons bezoek aan Silves met kinderen met het bezichtigen van het kasteel. Het kasteel is gebouwd in de zevende eeuw, de rode vestingswerken komen uit de twaalfde eeuw. We hadden verwacht dat we het kasteel in een uurtje wel gezien hadden, maar het werd een bezoek van 4 uur. In het kasteel begonnen we met een ronde over de muren. Je geniet dan van de mooie uitzichten over de omgeving en de stad. Vervolgens wandelden we ook over de binnenruimte, waar archeologische opgravingen zijn. Ook kan je naar beneden waar een kleine tentoonstelling is.

Je bereikt het kasteel via de stad. Er is een grote parkeerplaats aan de achterkant van het kasteel. Vanaf hier is een wandelpad omhoog naar de achterkant van het kasteel. Deze route nemen heeft geen zin: de deur is dicht en het houten vlonder pad is slecht onderhouden. Als je dan verder om het kasteel wandelt kom je niet bij de ingang, dus wandel eerst richting het centrum.

Silves met kinderen
  • Met een ticket voor het kasteel bezoek je, als je wilt, zowel het kasteel als het Museum voor Archeologie, wat vlakbij het kasteel ligt. Vooral de waterput is bijzonder. Het is een klein museum en je bent er in een half uur wel doorheen.

Stadspark

Wij wandelden een stuk langs de rivier, onderaan in de stad. Daar kwamen we het cafƩ Chapim Cafetaria Lounge Bar tegen. Het leukste hier is dat deze grenst aan een speeltuin. De kinderen hebben hier gespeeld terwijl wij koffie dronken op het terras. Iets verderop vind je het (overdekte) zwembad en er is ook een gratis buiten fitness.

Silves met gezin

Is het niet al te warm, dan raad ik aan om nog even door de stad te struinen. Je komt op veel plekken mooie bezienswaardigheden tegen. Het kasteel noemde ik al. Deze bezienswaardigheden zijn ook de moeite waard:

  • Ponte Velha: de mooie 15e eeuwse brug;
  • Mercado Municipal, de dagelijkse markt;
  • de kathedraal;
  • het stadhuis.

Watersport en varen Algarve met kinderen

Dolfijnencruise

Alyt stapte in Sagres op de boot voor een dolfijnencruise met de Cape Cruiser. Onze meiden waren toen 6 en 4 jaar oud en konden mee op de ribboot. Het ging heel hard, daarom werden er extra beschermkussentjes voor hun stoeltje vastgezet. Maar zo gaaf om te doen, echt een aanrader als je in dit gebied op vakantie bent. Ik heb de cruise van tevoren gereserveerd.

Surfen

De Algarve is fantastisch als je van surfen houdt. Ook je kinderen kunnen hier surfen. Toen wij een jaar eerder in de omgeving van Peniche waren (boven Lissabon), zagen wij vrij jonge kinderen al oefenen op een kleine surfplank. Ik lees dat kinderen vanaf 6 jaar al op les kunnen. Wel is dan de voorwaarde (in ieder geval bij sommige scholen) dat een van de ouders meegaat als je kind nog geen 14 jaar is.

Algarve met kinderen
Silves

Leuke plaatsen in de Algarve met kinderen

Carvoeiro

Carvoeiro was een vissersdorp en het is een heel leuk, mooi plaatsje om te bezoeken. Dit stadje ligt op een heuvel, er staan veel witte huizen en er zijn allerlei strandjes tussen de kliffen. Wil je het stadje ontdekken maar hebben je kinderen geen zin om te wandelen? Stap dan in het toeristentreintje. Een aanrader om te doen is om het houten wandelpad vanuit het centrum van Carvoeiro te volgen. Dit loopt tot aan de rotsformaties en zeegrotten van Algar Seco.

Carvoeiro
Carvoeiro

Lagos

Lagos is een van de oudste steden van de Algarve. Een stadje met mooie kerkjes, gezellige straatjes en veel cafƩs. We vonden dit stadje vrij toeristisch, dus of je het leuk vindt hangt wat af van wat je zoekt. Een van de aanraders om te bekijken in Lagos is Forte do Pau da Bandeira, aan het eind van de boulevard. Dit is een fort dat werd gebouwd om de stad te beschermen.

Albufeira

Albufeira ligt centraal in de Algarve. Ga je op vakantie naar de Algarve met kinderen en wil je veel van de regio zien, dan is dit een goede verblijfplaats. Blogger Roxanne komt al jaren in deze stad en ze gaat erheen vanwege de ligging, de nabijheid van mooie stranden en omdat ze het stadje leuk vindt. Lees de uitgebreide tips in de blog over Albufeira met kinderen.

Monchique

Het Monchique-gebergte (sowieso een aanrader) ligt in het binnenland. Hier ligt ook het gelijknamige plaatsje Monchique. Dit is een dorpje met witte huisjes, gezellige cafƩs en leuke straatjes. Vlakbij ligt Foia, met 902 meter het hoogste punt van de Algarve.

Algarve met kinderen
Faro

Faro

De plaats Faro kan je zien als de toegangspoort tot de Algarve, aangezien veel toeristen hier aankomen op het vliegveld. Weinig toeristen blijven in Faro, aangezien deze stad geen stranden heeft. De stad is zeker een bezoek waard, vanwege het mooie oude centrum met de vele bezienswaardigheden. Deze stad heeft een stadsmuur, er zijn veel leuke restaurantjes en de afwezigheid van toeristische restaurantjes.

Een bijzondere en wel wat griezelige bezienswaardigheid in Faro is de kapel van Igreja de Nosso Senhora do Carmo. Deze kapel werd gebouwd met de botten van ongeveer duizend (overleden) monniken.

Sagres

Tijdens ons verblijf in de Algarve met kinderen reden we naar Cabo de SĆ£o Vicente, daarover later in dit artikel meer. Onderweg kom je door Sagres, waar we natuurlijk even rondkeken. Sagres is niet zo bijzonder als bijvoorbeeld Silves of Faro. Maar de surfsfeer die er hangt is heel erg prettig, daarnaast is het leuk om even rond te wandelen door de haven.

Silves kasteel
Het kasteel van Silves

Silves

Wij verbleven in het stadje Silves, waarover je leest in het artikel Silves met kinderen. Omdat we er in de winter waren, zocht ik een stadje waar het een en ander te doen is voor gezinnen. Daarnaast wilden we een redelijk centrale uitvalsbasis, zodat je ook in de omgeving wat kan zien. Silves bleek ideaal voor ons als uitvalsbasis in de Algarve met kinderen. We hadden een groot huis met open haard gehuurd, en in het stadje was er het kasteel en er zijn leuke restaurants.

Algarve met gezin

Tavira

Het stadje Tavira ligt aan de oostkant van de Algarve, richting Spanje. Dit stadje is zeker een aanrader om te bezoeken, met de mooie straten aan de rivier Rio GilĆ£o en het kasteel met de vestigingsmuren. Wandel door het strandje, over het strand en langs de witte zoutpannen. Bekijk hier wat je doet in Tavira.

PortimĆ£o

PortimĆ£o ligt aan de monding van de rivier Rio Arade. Dit stadje staat bekend om de lange zandstranden met het rustige water. Daarmee is het een heel fijn gebied voor een gezinsvakantie in de Algarve. Op ongeveer drie kilometer van het centrum ligt Praia da Rocha, Ć©Ć©n van de bekendste stranden in de Algarve.

Kindvriendelijke stranden Algarve

Als je naar de Algarve met kinderen gaat dan is de kans groot dat je wilt weten wat de kindvriendelijke stranden in de Algarve zijn. Er zijn natuurlijk heel veel stranden in dit gebied, dit zijn tips

Het Praia da Marinha (Caramujeira) is een super mooi strand, bekend van de ansichtkaarten. Waar je op moet letten is dat er een lange afdaling met de trap is. Het strand is niet heel groot, wel mooie rotspartijen. Leuk voor de actieve gezinnen is dat je vanaf Praia da Marinha kan wandelen tot aan het strand Praia de Benagil. Deze route is zo’n 3 kilometer lang.

Stranden Lagos

  • Praia Dona Ana is ook weer een prachtig strand met rotsformaties. Dit strand bereik je ook via trappen. Vanaf het strand kan je over de heuvel klimmen en dan naar een volgend strand lopen.
  • En het strand Ponte da Piedade heeft prachtige rotsformaties, om het strand te bereiken loop je langs een lange afdaling via kleine trappetjes.

Stranden Carvoeiro

  • Praia de Carvoeiro is een schilderachtig strand met vissersbootjes. Wij waren er in oktober, de zee was er te woest in in te zwemmen. Vlakbij het strand is er een plankenpad langs de rotsen. Prachtig om er overheen te lopen met de kinderen.
  • En de Praia Grande is een aanrader in de Algarve met kinderen want dit strand heeft een speelpark en er zijn een aantal barretjes. Daarnaast is het prettig dat het water redelijk rustig is.
kindvriendelijk strand Algarve

Tips bloggers in de Algarve met kinderen

Blogger Aniek de tip voor het strand bijĀ Beliche. Ze geeft aan dat het pad naar beneden vrij steil is. Zelfs met surfplank en een peuter is dit alsnog goed te doen. Dit strand is beschermd en het ligt tussen steile kliffen, met kleine grotten. Genoeg te ontdekken voor kids dus!

Ook deelt Anniek het strand Praia do Carvalho: het bereiken van dit strand is wat minder kindvriendelijk. Want om het strand te bereiken moet je door een rots klimmen (in de stenen zijn traptreden uitgehakt, even oppassen met lopen). Het strand is beschut, de rotsen zijn fascinerend en je kunt langs de rotswand naar een kleine grot klimmen.

En een van onze bloggers was op vakantie in Praia da Rocha. Ook dit strand is zeer populair bij gezinnen, met het mooie, witte zand en de kliffen.

Stranden Algarve met kinderen

Quinta Kindvriendelijk Algarve

  • Quinta da Terrincha ligt in de regio Boven-Douro, op een terrein van 300 hectare met een buitenzwembad en uitgestrekte wijngaarden. De villa’s bij de boerderij zijn allemaal voorzien van een woonkamer met een open haard en een eigen badkamer.
Quinta Algarve
Quinta da Terrincha

QUINTA DO PARAISO (inclusief vlucht)  is een groots opgezet bungalow- en appartementen complex in het pittoreske Carvoeiro. Vanwege de verschillende activiteiten is het park zeer geliefd bij families met kinderen. Met:

  • Babybedje
  • Kinderstoel
  • 3 buitenbaden
  • 2 kinderbaden buiten
  • Club Q Kinderclub (4 t/m 12 jaar, van half april t/m half oktober)

Accommodatie Algarve met baby, peuter of kleuter

Martinhal Sagres Beach Family Resort Hotel is een vijfsterrenresort in de Algarve. Het biedt uitzicht op het strand en ligt op 3 km van de historische vissershaven Sagres. Er zijn 5 zwembaden. Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen van elke leeftijd, met een Wii, Playstations en internet en buiten kan je surflessen nemen, paddle-tennissen en voetballen.

Het hotel beschikt over een heleboel babyspullen die je gratis gebruikt. Van een flessenwarmer of een babybedje tot een kinderwagen, draagdoek of babyfoon. Ook is er een professionele Martinhal-babysit of in de gezellige Kids Club (vanaf 6 maanden). Daarnaast is er een gigantische, omheinde speeltuin. Vliegtickets koop je bij Skyscanner.

Naar Algarve met kinderen

Bereikbaarheid Algarve

Algarve ligt in het zuiden van Portugal, de meeste mensen die hierheen gaan vliegen naar dit gebied. Met de auto is het een heel eind rijden. Je kan vliegen op Faro of je vliegt naar Lissabon en je rijdt dan naar het zuiden. Vliegtickets koop je bij Skyscanner.

Wij huurden een auto via Sunny Cars, waarbij je direct all in de verzekeringen afsluit. Dus geen gedoe met extra verzekeringen afsluiten en dergelijke bij het afhalen van de auto.

Tolwegen Algarve

Ga je naar de Algarve, dan raad ik aan om een auto te huren. De reden: op die manier kan je veel meer zien van deze regio dan enkel het gebied waar je verblijft. Ook is het over het algemeen goedkoper om een auto te huren dan om met een excursie mee te gaan. Waar je echt op moet letten in de Algarve (en de rest van Portugal) is de tol. Er is een elektronisch tolsysteem ingevoerd, waardoor je soms over tolwegen rijdt zonder dat je het merkt. Wij hadden geen responder (iets van een tolkastje) voor in de auto gehuurd, waardoor we geregeld naar het postkantoor gingen om te kijken of er nog tol betaald moest worden. Betaal je dit niet, dan kan je rekenen op een boete.

Moraal van dit verhaal: zoek uit waar jij mee te maken hebt qua tolwegen! Of huur bij de auto ook een responder, aan ons werd dit gevraagd toen we de auto van Sunny Cars haalden bij de luchthaven.

strand Portugal

Waar ga je op vakantie in de Algarve?

Een vraag die je je waarschijnlijk stelt is “waar ga je op vakantie in de Algarve”. Ik denk dat er twee aanvliegroutes zijn: of je zoekt naar een accommodatie die aan al je wensen voldoet, of je zoekt eerst naar de plek in de Algarve waar je graag wilt verblijven.

Wij waren in januari in de Algarve, wanneer het net te koud is om echt van het strandleven te genieten. Daarom zocht ik naar een leuk stadje om te verblijven, waar voldoende te doen was voor de kinderen. Zonder dat je steeds in de auto moest stappen. Wij kwamen uit bij het leuke stadje Silves.

Zouden we in de zomer gaan dan zou ik wellicht eerder kiezen voor een rustige plek in de buurt van strand, strandpaviljoens en surfen. Met voldoende mogelijkheden om wat van de omgeving te zien zonder dat je direct een uur in de auto zit. Hieronder deel ik de kindvriendelijke accommodaties in de Algarve per stad/kustplaats.

Verder lezen na dit artikel over de Algarve met kinderen?

kasteel Silves
Silves

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn