Alpin Center in Bottrop met kids | REVIEW

0

Via vakantieveilingen.nl kocht ik 2 kaartjes voor het Alpin Center in Bottrop. Deze skihal staat net over de grens in Duitsland, en heeft de langste indoor skipiste ter wereld. Het is ongeveer 1.5 uur rijden vanaf Utrecht. Skiën in het Alpin Center in Bottrop met kids, hoe leuk is dat? Anouk testte het met haar zoon van 9.

Mijn zoon heeft goede herinneringen aan een skivakantie van 2 jaar geleden. Hij vond het skiën geweldig! Ik heb vreselijke herinneringen aan mijn laatste skivakantie van 12 jaar geleden ongeveer: ik ging huilend de berg af. Te stijl, te snel en niks geen controle.

Maar ja, wat doe je als je zoon meerdere keren vraagt wanneer we nu toch samen gaan skiën. En hij je wilt helpen om over je angst te stappen. Moeilijk om te weigeren! Voor zijn verjaardag kreeg hij een dag skiën in een skihal cadeau, en stapte ik zelf ook weer op de lange latten.

Bij aankomst stond er al een rij buiten, dus er was aardig wat animo op deze zonnige zondag. Gelukkig merkte je daar binnen weinig van.

Alpin Center

Alpin Center in Bottrop met kids testen

Ik ben zelf niet eerder in een skihal geweest, dus ik kan het niet goed vergelijken met andere hallen. Het huren van ski’s en kleding is goed geregeld, voor 5 euro per onderdeel kun je dit huren voor een dag.

Ze hanteren een all inclusive concept, waardoor je in de twee restaurants en de bar onbeperkt kan eten en drinken. Geen hoogstaand eten, wel prima. En handig: je kunt je portemonnee en waardevolle spullen opbergen in een kluisje, je hebt ze de hele dag niet nodig.

De piste

De piste bestaat uit twee onderdelen. Als je de hal binnenkomt sta je redelijk aan de bovenzijde van de piste. Daar is gelijk een oefengedeelte voor beginners en er wordt ook les gegeven. Je kunt deze les extra bijboeken.

Aan de hand van een touw-liftje wordt je helemaal naar boven gesleept en kun je wat oefenen. Zelfs voor ski-dummies zoals ik, is dit stukje piste heel simpel, dus al snel gingen we de hele piste af. Er zit een pittige bocht in, waar je ook veel mensen zag vallen.

Daarna kun je de piste netjes naar beneden volgen, of via de heuveltjes/schans aan de rechterkant gaan voor wat meer spektakel. En dan sta je opeens al aan het einde van de baan. Hoewel het dus de langste indoor skipiste is, sta je al snel beneden.

lopende band

Beneden is er een lange lopende band waar je met ski’s en al op gaat staan, die je vervolgens weer naar boven brengt. Deze tunnel doet wat armoedig aan. Aan het plafond hangt isolatiemateriaal (of is het mos?) los, en dat ziet er niet echt aantrekkelijk uit. De skihal zelf is prima verzorgd, dus dit valt wat uit de toon. De piste en de lopende band herhalen we de hele dag door, met af en toe een korte pauze om wat te eten en drinken. Met de nadruk op kort, want mijn zoontje wil door: hop de piste weer op!

Het kan natuurlijk niet tippen aan de echte bergen en buitenlucht, maar het is wel een leuk alternatief om tussendoor toch een keer te kunnen skiën. En zelfs voor mij was dit echt prima te doen! Al heb ik de hele week erna nog spierpijn gehad.

Praktische info

Je kan kaartjes kopen via de site, en zijn er ook aanbiedingen te vinden via websites als vakantieveilingen. Belangrijk om wel goed de voorwaarden te checken, er gold bijvoorbeeld een weekendtoeslag op onze tickets omdat we op zondag gingen.

De hal is overigens het hele jaar open, dus zelfs in de zomer kun je er skiën! Daarnaast is er ook een rodelbaan, kun je skidiven (indoor) en paintballen.

Er direct een weekendje weg van maken in Duitsland? De leuke steden Duisburg en Düsseldorf liggen in de buurt!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.