AirBnB met kids: ja of nee?

0

Is AirBnB geschikt voor een gezin? En zo ja, hoe vind je dan een leuke plek om te overnachten? Ik geef antwoord op deze vragen in dit artikel over AirBnB met kids.

Airbnb is een community marktplaats waar gasten ruimtes bij verhuurders kunnen boeken, en waar mensen die plek over hebben in contact kunnen komen met degenen die op zoek zijn naar een plek om te verblijven. Bron

AirBnB is, heel kort gezegd, een website waarop je een slaapplek kan boeken. Dit kan een bed zijn bij iemand in huis, maar het kan ook een super luxe vakantiehuis zijn, of een penthouse.

Overigens: AirBnB komt op dit moment ook best vaak negatief in het nieuws, vanwege de drukte in Amsterdam bijvoorbeeld. Steeds meer steden stellen maatregelen op.

Hoe geschikt is AirBnB voor kids?

Gelijk maar beginnen met de belangrijkste vraag: AirBnB met kids: ja of nee? Ik zeg heel hard Ja! Sinds ik op Mallorca verbleef in een appartement via AirBnB, boek ik bijna al mijn overnachtingen via dit verhuurplatform.

Wel is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een plek die kindvriendelijk is. Met zijn vieren in een kleine kamer op zolder bij iemand lijkt mij niet ideaal. Bij “Hoe vind je een goede AirBnB met kids”

Wanneer geen AirBnB met kids?

 • Als je meer van hotels houdt. Heel simpel, met AirBnB heb je een eigen ruimte. Er loopt geen personeel rond (wellicht bij de hele luxe vakantiehuizen wel?) en je ontbijt wordt niet voor je gemaakt.
 • Bij één overnachting merk ik regelmatig dat Booking.com goedkoper is. Bij AirBnB betaal je schoonmaakkosten en servicekosten. Als wij op doorreis zijn, en je komt ’s avonds laat aan en vroeg in de ochtend vertrekken we, dan zoeken we naar een goedkope overnachting.
 • Als je geen zin hebt om lang te zoeken naar een leuke woning. Met AirBnB merk ik vaak dat ik toch een tijd aan het zoeken ben. Waarschijnlijk kan het wel sneller, maar ik zoek meestal een budget alternatief met de juiste voorzieningen.
 • Het komt weleens voor dat het inchecken wat lastiger gaat. Niet onmogelijk hoor, maar dan blijkt uiteindelijk dat de sleutel in een sleutelkastje hangt. Dus zorg dat je telefoon opgeladen is! Uitchecken gaat vaak heel gemakkelijk, wij hoeven meestal alleen de sleutel op tafel te laten liggen en dat is het.

Gebruik deze link bij je eerste boeking om € 25, – korting te krijgen. Ik krijg daardoor € 15, – reistegoed voor AirBnB. Je sponsort Reistipsmetkids dan een beetje! 

wandelen Amalfikust
Onderweg naar onze AirBnB in de bergen bij Amalfi

Hoe vind je een goede AirBnB met kids?

 • Zonder kinderen zou ik nog wel een kamer in een huis reserveren, als ik goedkoop wilde reizen. Met kinderen stel ik wat meer eisen aan een overnachting. Zo gaan wij altijd voor een geheel huis of appartement. Het liefst met 2 slaapkamers en een buitenruimte. We merken dat het ideaal is als de kinderen buiten kunnen spelen.
 • Vul de stad of het land in waar je heen wilt gaan. Geef aan welk budget je in gedachten hebt per nacht. Daarnaast kan je de bijzonderheden aangeven: welke data wil je gaan en welke eisen stel je aan een woning. Bijvoorbeeld minimaal 2 of 3 slaapkamers.
 • Je krijgt dan een overzichtskaartje te zien. Hierop staat waar de huizen ongeveer liggen (het exacte adres krijg je pas na de boeking) en hoe duur het huis per nacht is.
 • Bekijk of de woning op een plek ligt waar je wilt overnachten. En hoe kan je er komen: heb je een auto nodig, op zit je op loopafstand van het OV?
 • Klik een huis aan en bekijk de foto’s en lees de beschrijving. Deze kan je, indien nodig, met één druk op de knop in het Nederlands laten vertalen.
 • Ik ga dan altijd op zoek naar een woning die op een prettige plek ligt, die schoon oogt op de foto’s en die een goede recensie heeft. Onderin kan je de recensies lezen en vaak komen deze erg goed overeen met de werkelijkheid. Laatst boekten wij aan de Amalfi kust een huisje in de bergen. De reacties erover waren lovend, alleen aan de douchekop was iets aan te merken. Dit was ook onze ervaring.
 • Over de recensies. Soms staat er dat de verhuurder heeft geannuleerd. Dan kan, en daarvan komt dan een melding te staan bij de recensies. Als dit één keer gebeurd is, dan weegt het voor mij niet mee. Staat dit er drie of vier keer, en staan er weinig “echte” recensies, dan boek ik het huis niet. Je wilt niet dat de verhuurperiode vlak voor vertrek wordt geannuleerd.
 • Helaas kan je het bij voorzieningen nog niet aangeven, maar ik zoek altijd een plek met een buitenruimte. Ik bekijk hiervoor de foto’s en lees de beschrijving.
 • Ga ook na of het beddengoed e.d. inbegrepen is, of dat je er apart voor moet betalen of het mee moet nemen. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan.
 • Voordat ik boek neem ik altijd contact op met de verhuurder. Op de pagina van de woning is een knop “contact opnemen met de verhuurder”. Ik stel me dan voor, geef aan dat we met jonge kinderen reizen en ik stel eventueel nog een aantal vragen. Over het algemeen krijg je heel snel een reactie terug. Afhankelijk van de reactie, en mijn mening over de woning en omgeving, boek ik dan.

Kindvriendelijke AirBnB in Europa

Wij verblijven regelmatig in een AirBnB met het gezin. Dit zijn een aantal kindvriendelijke opties.

Een huisje in de bergen bij Amalfi en Ravello. Ideaal aan deze plek was de grote tuin om het huis en de rust. Ravello en Amalfi zijn hele drukke plaatsen. Vanaf deze woning wandelden wij naar Ravello met twee kleuters, en naar Amalfi liep mijn man met de oudste van bijna 6.

Zuidelijker in Italië, in Calabrië, zaten we een aantal dagen in een heel klein huisje. Vlakbij prachtige stranden en leuke dorpjes. Maar ook vlakbij een prachtig Nationaal Park. Wat ook ideaal is, is dat dit deel van Italië nog niet zo ontdekt is. Dit huisje is spotgoedkoop, maar heeft geen keuken.

In Reims, Frankrijk, verbleven we in een appartement. We werden bij binnenkomst direct uitgenodigd voor het avondeten. Het appartement was nieuw, schoon en met regendouche. Daarnaast was er een grote tv en de keuken was helemaal ingericht, inclusief wasmachine. Een ideale plek om Reims en de champagnestreek te verkennen.

Op kindvriendelijk La Palma verbleven we in een leuk huis, op een paar meter van de zee. Verderop in het dorpje zit een klein strand. Het huis is erg schoon, heeft twee slaapkamers, een badkamer met wasmachine en voor- en achter is een terras.

In Portugal verbleven we vlakbij Ericeira, aan een strand. Het huisje heeft twee slaapkamers, een woonkamer, zitkamer, keuken en badkamer. Voor is een terrasje, en achter is een enorm strand. Met 40 minuten was je in kindvriendelijk Lissabon, en in de omgeving was ook veel te doen.

Op Tenerife verbleven we in El Medano, een surfplaatsje vlakbij het vliegveld. Deze plek is net wat rustiger dan andere zuidelijke stranden. Het appartement was groot en had een ruime keuken, twee slaapkamers en een balkonnetje. De stranden lagen om de hoek. Ook heeft het dorpje veel leuke restaurants en speeltuinen.

Gebruik deze link bij je eerste boeking om € 25, – korting te krijgen. Ik krijg daardoor € 15, – reistegoed voor AirBnB. Je sponsort Reistipsmetkids dan een beetje! 

AirBnB met familie
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.