Afsluitdijk Wadden Center met kinderen | Review

1

Hoe leuk is het Afsluitdijk Wadden Center met kinderen? Alyt was met haar dochters en deelt hun indrukken.

In maart 2018 is het Afsluitdijk Wadden Center geopend. Ontdekken, beleven en genieten staat centraal in het Wadden Center. Het is een interactieve beleef expositie die zowel voor jong als oud erg leuk is.

Afsluitdijk Wadden Center

Bezoek aan Afsluitdijk Wadden Center met kinderen

Je krijgt er een totaalbeleving van de Afsluitdijk: de bouw, vismigratie, zeespiegelstijging en klimaatsverandering.

2Discover

“2discover is een applicatie voor telefoon of tablet met alle leuke weetjes van de expositie. De expositie is zo ingericht dat u op verschillende plekken informatiefragmenten kunt opvragen door QR-codes te scannen”

Wij hebben de QR-codes niet gebruikt, ik vind het niets om de informatie vanaf mijn mobiel te lezen. Op de gangen staan enkele verrekijkers. Hierin wordt een filmpje afgedraaid over het wad, de bouw van de Afsluitdijk en de terpen. In de grote expositiezaal is van alles te doen, te zien en te beleven, ook voor kinderen.

Aquarium

Op de tekentafel kun je een vis inkleuren, deze laten inscannen en vervolgens zie je je eigen vis zwemmen in een aquarium. Op een groot scherm. De kleurplaat mag je mee naar huis nemen.

Dagje wad

Wil je een dagje wad met droge voeten beleven? Dat kan, ga de steile trap op. Er kunnen vier personen naast elkaar staan en je kijkt uit over het wad. Je ziet een stuk strand voor je met daarachter een scherm waarop je het wad ziet.

gratis met kinderen

Vismigratie knikkerspel

Probeer de vissen (knikkers) via een doolhof van de een naar de andere kant te brengen. De tafel kun je laten bewegen door er tegen aan te duwen en te drukken

De Afsluitdijk

Een stuk Afsluitdijk is nagebouwd en je mag proberen om een basaltblok op te tillen. Zelf kan je ook een dijk nabouwen met blokken, volg de aanwijzingen op het scherm. Je kan plaatsnemen aan het bureau van de bedenker van de Afsluitdijk, de heer. Lely (hologram). Hij vertelt je een verhaal .

Terpen

Er is een vitrine waarin het leven op een terp wordt uitgebeeld.

Dieren van het wad

Welke dieren leven er in of op het wad? Bekijk de beelden op het scherm, een aantal stellen zich voor. Of bekijk de poster.

Beleef een echte stormvloed

Achterin de lange gang, waar de witte vogels hangen aan het plafond, draait een film over de stormvloeden. Je staat hierbij achter een hekje, er staan twee poefjes.

Je kijkt naar een heel groot scherm, en je ziet dat er langzamerhand een storm ontstaat. Daarna is de film weer afgelopen. Ik denk dat het zo’n 5 minuten duurt.

Uitzicht vanaf het dak

Op het dak heb je ook een waanzinnig uitzicht. Helaas is het dak tijdelijk gesloten.

afsluitdijk pauze

Aquavista

Mocht je de rondvluchtshow Aquavista willen beleven, dan betaal je € 4,50 voor volwassenen en € 2,25 voor kinderen. Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie. De show duurt 15 minuten.

De rondvluchtshow bestaat uit twee gedeeltes.
– Eerste deel (pre-show)
Er kunnen een paar mensen kunnen zitten, de rest moet staan. De regisseur vertelt hoe de film is gemaakt met behulp van diverse soorten camera’s.

– Tweede deel
Iedereen kan zitten. Als grutto vlieg je over het Friese landschap en een stuk over het IJsselmeer heen. Je voelt de wind door je haren gaan. Verschillende steden komen even in beeld zoals Harlingen, Enkhuizen en Leeuwarden. De meiden vonden dit geweldig. Vooral de wind die je voelt. En herkenning, ze zagen hun eigen stad in beeld!

Restaurant Skom

Er is hier van alles te krijgen, warme maaltijd, broodjes, koffie, taart. Op het overdekte terras heb je prachtig uitzicht over het IJsselmeer. De meiden ontdekken een bak water waarin een stuk dijk was nagebouwd. De golven golfen beukten telkens tegen de dijk aan.

Souvenirshop

Mocht je souvenirs zijn vergeten te kopen in Friesland. Geen nood, ze hebben hier een kleine souvenirshop.

Onze indrukken

Het Afsluitdijk Wadden Center is een erg leuk uitje voor als je onderweg even wat anders wilt tijdens een pauze. Of als je meer wil weten over het Wad en met name de Afsluitdijk. In 1,5 uur tijd heb je het meeste van de expositie wel gezien en beleefd.

Tip: van de zeshoekige ramen kun je prachtige foto’s maken als je kind erin wil zitten

Praktische info

Het Afsluitdijk Wadden Center staat, zoals de naam al doet vermoeden, op de Afsluitdijk. Het Wadden Center is aan beide kanten van de Afsluitdijk bereikbaar. Parkeren is gratis. Het is ook per boot bereikbaar, want achter het Wadden Center in het IJsselmeer is een aanlegsteiger.

Een bezoek is gratis, alleen buitenlandse toeristen betalen entree. Dit centrum is volledig toegankelijk voor mensen in een rolstoel, mindervaliden en voor kinderwagens

Adres:
Afsluitdijk Wadden Center
Afsluitdijk 1c, 8752 TP
Kornwerderzand
Website

Expositie Openingstijden:
maandag t/m zondag 10:00 – 18:00

Lees ook: tips voor de Kop van Noord-Holland, uitjes in Friesland en doen op de Waddeneilanden!

1 reactie
 1. Jutte zegt

  Keuken :er liepen vier personen te rennen.
  Gepakt kon worden
  1 broodje kaas, een broodje tevredenheid, en soep.
  Kassa was even defect.
  Misschien minder mensen meer efficiëntie?
  Frituurvet moest nog aangezet worden, en dit om 12.10u
  Beetje dom en zonde van zo’n mooie ruimte.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.