Abruzzo met kinderen | 7x Kinderuitjes en vakanties

Kindvriendelijk kamperen en kinderactiviteiten

De regio Abruzzo is nog door de massatoerisme niet ontdekt. Dat betekent dat er nog niet zoveel attracties voor kinderen zijn. Maar evengoed is er veel te doen in deze regio! Onze gastblogger deelt haar tips voor Abruzzo met kinderen.

Abruzzo ligt zuidelijk in Italië, ter hoogte van Rome, aan de Adriatische zee. Deze regio is bekend vanwege de historische steden en kastelen, die gebouwd zijn op een heuvel, en vanwege de prachtige natuurgebieden. Abruzzo is een regio die geschikt is voor een familievakantie als je houdt van natuur, rust en cultuur!

De regio Abruzzen bestaat uit de vier provincies Pescara, L’Aquila, Chieti en Teramo. Er zijn drie nationale parken en er is één regionaal natuurpark: Gran Sasso – Monti della LagaMaiellaAbruzzo, Lazio e Molise en Velino-Sirente. In het Abruzzo nationale park leven er nog bruine beren. Ook zijn er bergen: de twee hoogste toppen van de Apennijnen zijn de Corno Grande (2912 meter) en de Monte Amaro (2795 meter). (Bron)

Abruzzo met kinderen

Activiteiten in Abruzzo met kinderen

De kust van Abruzzo

Abruzzo heeft een prachtige kust. Boven de stad Pescara vind je mooie zandstranden en bij Pineto liggen direct aan de Adriatische Zee een lange strook met pijnboombossen. Zeer geschikt voor ouders met kleine kinderen. De stad Pescara heeft een kleine dierentuin: de Zoo la Rupe.

Onder Pescara voorbij Ortona is de kust avontuurlijker. Er zijn enorme rotspartijen, mooie baaien met kiezels maar ook zandstranden. Deze kust heet de Trabocchi kust omdat hier midden in Zee prachtige kneuterige vissershutjes op palen staan waar je ook lekkere vis kunt eten. Een bijzondere ervaring ook voor kinderen.

Deze kuststrook is superleuk om te snorkelen en ik heb al heel veel heerlijke mosselen gevonden en menige inktvissen voorbij zien komen. Je kunt ook motorbootjes huren of met een vissersboot meegaan, waar ook de kinderen een prachtige dag zullen hebben. Vis eten, zwemmen, vis binnenhalen met de kapitein van de boot, snorkelen of gewoon al dobberend lekker een tukje doen.

Rocca di Sotto

Rocca di Sotto ligt aan de voet van het hooggebergte. Het is ongeveer 45 minuten slingerend naar boven, vanaf onze camping, maar dan kom je werkelijk in een prachtig gebied terecht. Na al het gekronkel door al die bochten krijg ik altijd nog een wauw gevoel. Je kijkt dan uit op de grootste Hoogvlakte van Europa en wel de Campo Imperatore. Dit gebied wordt door de Italianen trots ‘klein Tibet van Italië’ genoemd. Hier kun je prachtig wandelen of tochten maken en overnachten in één van de berghutten. Als het niet heel erg warm is dan kom je er veel schaapherders met hun kuddes tegen en wilde paarden en koeien lopen ook overal.

Ook zijn er in Abruzzo prachtige middeleeuwse dorpjes. Er zijn best veel kastelen in Abruzzo. In de Gran Sasso ligt het verlaten dorpje Rocca Calascio. Het fort of het kasteel ligt op het hoogste punt van het gebergte de Apennijnen. Het kasteel is geweldig voor kinderen, want als het geen topdrukte is kunnen ze hier prachtig klauteren en van alle kanten heb je een geweldig uitzicht op het gebergte en de vlakte.

Activiteitenparken in Abruzzo

  • Er is een waterpretpark in Tortoreto. Dit ligt ten Noorden van Abruzzo. Aan de voet van de Hoogste berg van de Apennijnen ligt het mooie klimbos Prate di Tivo. Dit is een uurtje rijden bij ons vandaan.
  • In de provincie Chieti kun je raften tussen enorme rotswanden door. Echt een aanrader!

Vakanties Abruzzo met kinderen

La Risacca Family Camping Village ligt bij de Adriatische zee en heeft veel faciliteiten en accommodaties. Er is een waterpark met twee waterglijbanen, jacuzzibaden en een semi-olympisch zwembad.

Met de auto naar Abruzzo met kinderen? Maak een tussenstop in dit onbekende gebied, vlakbij de snelweg naar het zuiden, in de Lombardijen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.