Uitjes met kids: 9 en 10 februari

0

Wat doe je met de kids in het weekend van 9 en 10 februari? Reistipsmetkids.nl deelt een aantal tips.

Voor het weekend van 8 en 9 februari is het weerbericht niet al te positief: veel wind en regen. Wat leuke uitjes en activiteiten zijn in dit weekend delen we in dit overzicht.

Uitjes 9 en 10 februari met kinderen

Bioscoop – Kinepolis Kids Weekend: De Lego® Film 2

Tijdens het Kids Weekend, op zaterdag 9 en zondag 10 februari, ben je met je kinderen bij Kinepolis op het juiste adres. Centraal staat de Lego® Film 2.

Je wordt ontvangen met limonade en voor, in de pauze en na de film kan je spelletjes spelen, kleuren en je kan geschminkt worden. Geheel in het Lego®-thema.

 De Lego® Film 2 gaat over de helden van Steenstad, die willen hun stad redden. De stad wordt bedreigd door indringers vanuit de ruimte. Ze moeten alles op alles zetten om hun stad te redden. Zo komen ze onder andere in een vreemd sterrenstelsel waar alles een musical is. Ook te zien in 3D!

Praktische info

  • 9 en 10 februari
  • Diverse vertoningen tussen 10:00 en 17:00 uur
  • Bestel hier tickets!
  • Te zien bij Kinepolis Almere, Breda, Den Bosch, Den Helder, Dordrecht, Emmen, Enschede, Groningen, Hoofddorp, Huizen, Jaarbeurs Utrecht, Oss, Schagen, Zoetermeer
Kids Weekend 2019

Zwemmen

Als het regent en als het koud is vind ik het soms fijn om een zwembad op te zoeken. Het plaatselijke (kleine) zwembad kan, maar liever nog ga ik naar een subtropisch zwembad.

Nu zijn er heel veel leuke zwembaden in Nederland. Een van de mooiste is Aqua Mundo Heijderbos (in Heijen) van CenterParcs. Met golfslagbad, wildwaterbaan, snorkelen tussen de vissen en een ritje op een onderwaterscooter. Daar ben je zo een hele dag zoet!

Het Aquafun Sportiom in Den Bosch is een van de grootste zwembaden van Nederland. Voor de kleinsten is er een apart bad. Kinderen die al kunnen zwemmen vermaken zich de hele dag op de glijbanen.

Ook het Tikibad in Wassenaar is een topper. Hier heb je onwijs veel glijbanen: van goed te doen tot erg spannend (het “ga jij maar voor hoor” niveau).

In de Scheg (in Deventer) heb je een mega lange wildwaterbaan. Toen ik een puber was ging ik hier vanaf en dat maakte veel indruk. Leuk in de Scheg is dat je er ook kan schaatsen.

Schaatsen

Ik sloot de subtropische zwembaden af met de tip dat je in het weekend van 9 en 10 februari het zwemmen kan combineren met schaatsen.

Misschien komt er nog wel goede kou en het is leuk als je kind dan al een beetje kan schaatsen. Ga van het weekend naar een overdekte schaatsbaan met je kinderen, zodat ze het kunnen oefenen.

Die vind je natuurlijk in Heerenveen (het Tialf) maar ook in Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Den Haag, Geleen, Eindhoven en Dronten. Het volledige overzicht, inclusief de website verwijzingen, vind je hier.

Museum bezoeken

Is het koud en regent het? Een museum biedt dan uitkomst, zeker als het een kindvriendelijk museum is.

We hebben al heel wat musea bezocht, en er zijn door heel Nederland veel aanraders. Bijvoorbeeld het NEMO in Amsterdam, het DOE museum in de provincie Groningen, het Nijntje museum in Utrecht en het natuurhistorisch museum in Rotterdam. Een aantal overzichten van leuke musea:

Indoor activiteiten

Andere leuke ideeën voor het weekend van 9 en 10 februari met het gezin zijn deze indoor activiteiten:

Wat ga jij komend weekend doen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.