Dit is er te doen op De Veluwe met kinderen

1

De Veluwe met kinderen, Marjolein weet daar heel veel over. In deze blog deelt zij haar tips over wat te doen op de Veluwe met kinderen. Als je meer van Marjolein wilt lezen, bezoek haar website.

De Veluwe met kinderen

1. Kootwijkerzand

Een dagje Sahara in eigen land, het Kootwijkerzand op De Veluwe is het grootste zandstuifgebied van West- Europa. Al vroeg in het voorjaar, als de temperatuur boven de 15 graden komt is het hier heerlijk toeven. Het is dan ook een traditie geworden dan wij op deze plek met ons gezin het buitenseizoen openen en afsluiten. Voer in je navigatie in: Houtvester van Het Hoffweg Kootwijk. Je rijdt een prachtige weg af en parkeert vlak bij de zandverstuiving. Vanaf de parkeerplaats loop je een klein stukje door het bos ( +/- 10 minuten). Volg de borden ‘uitkijktoren’ en dan sta je opeens met je voeten in het zand en geniet je van een adembenemend uitzicht.

2. Poppentheater De Toverbezem

Een bezoek aan Poppentheater De Toverbezem is voor de kinderen één groot feest. Tijdens de voorstelling worden de kinderen betrokken in het verhaal. Na de voorstelling is het nog niet afgelopen! Er is wat drinken en lekkers voor de kinderen en daarna is het tijd om te knutselen in het thema van de voorstelling. Samen met je kind(eren) maak je iets leuks om mee naar huis te nemen.

3. Het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum in Arnhem is zowel in de zomer als de winter perfect voor een dagje uit met het gezin. Een ding is zeker: zowel groot als klein hoeven zich niet te vervelen! Bak broodjes bij het vuur (in de winter) of help de wasvrouwen met witwassen (in de zomer) en kijk ‘hoe ze het vroeger deden’. Je kunt door het museum hoppen met de tram. Er zijn overal haltes, stap bij elke halte uit en je hebt aan het einde van de rit (bijna) alles gezien. Kijk op het actuele programma wat er allemaal te beleven is.openluchtmuseum

4. Bezoekerscentrum Veluwezoom

Het bezoekerscentrum Veluwezoom is erg leuk en informatief voor de kinderen. Hier zijn diverse kinder-wandelroutes te koop, deze zijn goed aangegeven op de paden en de kinderen kunnen onderweg diverse opdrachten uitvoeren en ontdekken allerlei dingen die ze (waarschijnlijk) nog niet wisten. Geen zin om te wandelen? Neem je picknickmand mee, ga lekker zitten aan één van de picknicktafels in de boomgaard waar de kinderen uren kunnen spelen in speeltuin Veluwezoom.

5. Oud Veluwse Markt

Tijdens zes donderdagen in juli en augustus bruist het mooie dorp Barneveld. Je kunt onder andere Torenklimmen, er is een optocht, voor de kleintjes een poppenkastvoorstelling en een hele gemoedelijke kindervlooienmarkt. Ook zijn er diverse oude ambachten in uitvoering te zien. Naast de activiteiten slingert er een gezellige markt door het hele dorp. Heb je zin om even te zitten en te genieten van een lekkere lunch? Strijk dan neer op het terras van De Hebberd. Heerlijk eten en een perfecte locatie om ‘mensen te kijken’.

6. Het Nederlands Watermuseum

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het watermuseum ontdek je van alles over water, niet door te kijken maar door te dóen. Zo kunnen de kinderen proefjes doen in het laboratorium, of bijvoorbeeld gel of tandpasta maken. De activiteiten wisselen regelmatig, check de agenda om te zien wat er te doen is.

7. Speeltuin Belmont

Op een plek in het bos op De Veluwe waar je het niet verwacht vind je een erg leuke speeltuin voor de kinderen (3 t/m 10jr) met een heerlijk terras met zicht op de speeltuin. Een springkussen, skelterbaan, schommel en nog veel meer staan garant voor uren speelplezier. De speeltuin is omheind en overzichtelijk. Het is toegestaan je eigen eten en drinken mee te nemen maar je kunt er ook voor kiezen om wat te bestellen in het naastgelegen hotel. Hopelijk staat komend seizoen de hamburger weer op het menu. De lekkerste die wij ooit hebben gegeten! De speeltuin is open van april t/m september.

Op de hoogte blijven: volg mij op facebook!

1 reactie
  1. Sheila zegt

    Ik woon in Arnhem en het Nederlands Openlucht Museum heb ik ook vaak genoemd op mijn blog (zelfs als één van mijn favo musea ter wereld). Geweldig museum voor jong en oud. En de Veluwe is altijd schitterend om te wandelen. Leuke tips voor mensen die de omgeving nog niet kennen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.