Uitjes met kids: 14 en 15 april

0

Wat zijn de leukste kindvriendelijke activiteiten in het weekend van 14 en 15 april? Reistipsmetkids tipt de uitjes!

14 en 15 april – uitjes in Nederland met kids

In Flevoland, Marknesse om precies te zijn, bezoek je dit weekend het Waterloopbos. Er  liggen de schaalmodellen van grote waterwerken uit de hele wereld. Je wandelt mee met een gids, geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. – 15 april vanaf 14:00, website. Ook bij Marknesse en leuk voor het hele gezin is de Orchideeënhoeve.

Dit weekend start het fortseizoen. Dit betekent dat de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie-erfgoed weer bezocht kunnen worden. Bekijk waar er bij jou in de buurt een bezichtiging is. – website

In heel Nederland is de Museumweek bezig, met ook dit weekend speciale activiteiten. Zo is er het openingsweekend van kasteel Duivenvoorde. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, toegang is een gereduceerd tarief. In de Kunsthal in Rotterdam is het KunsthalFAMILIEdag met activiteiten voor jong en oud.

In de Kaapse Bossen bij Doorn ga je mee met de boswachter en ontdek je waar je de kriebelbeestjes het beste vindt. Er is een wandeling van 4 kilometer en er worden knutselactiviteiten georganiseerd. – 15 april, 10:30, website

Het festivalterrein van kunstenfestival Tweetakt in Utrecht sluit dit weekend. Ook voor de kinderen wordt veel georganiseerd. – website

zandsculpturenfestijn Garderen
Zandsculpturenfestijn Garderen

Het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is deze week geopend. Het thema dit jaar is “Hollandse Meesters”. – website In het Kindertheater bij de Hogemmm Veluwe is de voorstelling Stinker op zaterdag 14 april, voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. – website, toegang tot de voorstelling is gratis, wel betaal je toegang voor het park.

In Zwolle kan je dit weekend naar het circus. Het Magic Circus is een mix van traditioneel en nieuw circus  – Magic Circus, 14 en 15 april, website. Bekijk wat er verder te doen is in Zwolle met kinderen.

Uitjes in België met kinderen

Pretpark Bellewaerde is sinds deze week weer geopend. Blogger Veronique was er afgelopen seizoen met haar gezin en schreef er deze review over.

Dit weekend is het laatste weekend dat je de tentoonstelling Real Bodies kunt zien in Brussel, geopend van 10.00-18.00. In Brussel bezoek je ook de Star Wars expo.

Bezoek in Hasselt de Japanse tuin. Deze tuin is de grootste in zijn soort in Europa. Ook in Hasselt is Plopsa Indoor en een leuke familiespeurtocht van 2.5 km.

In Brugge is een tijdelijke tentoonstelling over Mummies. Speciaal voor de kids van 8 – 12 jaar is er een speurtocht uitgezocht over Dummie de Mummie. Ook leuk in Brugge is het om een boottochtje te maken, en natuurlijk kan een bezoek aan een chocoladewinkeltje niet missen!

Wat zijn jouw tips voor het weekend van 14 en 15 april met kinderen?

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.