10x Doen op La Palma tijdens een vakantie

Actief op de Canarische eilanden

La Palma is een fantastisch eiland: de natuur is waanzinnig. Maar weinig toeristen weten La Palma te vinden in vergelijking tot andere Canarische eilanden als Tenerife en Gran Canaria. Waarom ga je naar La Palma en wat is er te doen? Ik deel mijn tien tips voor doen op La Palma tijdens een vakantie.

La Palma is het steilste eiland ter wereld. Er is een horizontale weg en die loopt parallel aan de landingsbaan. Ondanks dat het eiland niet al te groot is, ben je wel een tijd onderweg om van A naar B te komen. Maar: het levert steeds weer prachtige uitzichten op. Wat ons op het eiland ook heeft verbaasd, is dat je na iedere bocht weer een compleet ander landschap hebt. Dat is zo mooi!

Doen op La Palma tijdens je zonnige vakantie

Wandelen

La Palma is een wandeleiland bij uitstek. Er loopt ongeveer 1000 kilometer aan wandelpad over het eiland. Omdat wij met jonge kinderen reizen, hebben we niet iedere dag kunnen wandelen, of hele lange wandelingen kunnen maken. Wel hebben we een wandeling langs de kraterrand gemaakt (zie punt 10) en hebben we een geweldige wandeling gemaakt bij Las Tricias, van 6 kilometer. Het verslag van deze wandeling volgt.

Sterren kijken

Een van de grootste sterrenwachten ter wereld staat op La Palma! Op La Palma is er heel weinig lichtvervuiling, dus je kan heel veel sterren zien. Natuurlijk vanaf het hoogste punt van het eiland, Roque de los Muchachos. Maar ook op veel andere plekken zie je de sterren goed. Wij hoefden maar even buiten te gaan staan om de sterren te zien.

La Palma strandbar Puerto Naos

Restaurants

Op La Palma eet je goed en voor weinig geld. Het viel ons op dat het leven op La Palma vrij goedkoop is. Op andere eilanden waar we waren, waaronder Curacao en Kaapverdië, liepen de prijzen vaak hard op. Je kan je eten gerust delen (als wij één toetje bestelden, kwamen er 4 vorkjes mee) en ook kan je vragen of je je eten, als je het niet op krijgt, mee mag nemen.

Natuurlijke zwembaden

Op twee plekken kan je zwemmen in een natuurlijk zwembad. En dat is zeker leuk om te doen op La Palma. Wij zijn bij La Fajana, in het noorden van het eiland, het water ingegaan. Halverwege januari was het water niet al te warm, maar je kon er nog prima in zwemmen. De andere plek waar je kan zwemmen in een natuurlijk zwembad is bij Charco Azul.

Strand

Een eilandvakantie is niet compleet zonder strand gezien te hebben. La Palma biedt heel wat stranden, maar in tegenstelling tot wat je wellicht gewend bent zijn deze zwart. Bekijk hier de stranden van La Palma.

Koffie drinken

In de hoofdstad Santa Cruz zit een koffiebar die allerlei awards gewonnen heeft. Dit is het café El cafe de Don Manuel. Ga daar zeker even langs! Wij zijn er geweest en raden het je aan. En als je er dan toch bent, verken de hoofdstad dan ook nog. Vergeet ook niet om de lokale specialiteit eens te proberen: barraquitos.

Paragliden

Toen we op het strand stonden van Puerto Noas (zeker de moeite waard), stonden we naast de landingsbaan van de paragliders. Mijn man heeft dit jarenlang gedaan en raadt het iedereen aan om te doen op La Palma.

Bezoek het dorpje El Puerto de Tazacorte

Mijn favoriete plek op het eiland is op dit moment El Puerto de Tazacorte. Een mooi dorpje, dat ligt aan het strand. Vanuit het dorp kijk je uit op de grote kloof: fantastisch. Langs de boulevard zitten allerlei goede restaurants, het strand is prima (let wel op de sterke stroming) en je kan omhoog wandelen naar uitzichtpunt en restaurant Mirador del Time.

Wij liepen op slippers, en met kleine kinderen, dus zijn enkel een klein stukje omhoog gegaan. Later reden we met de auto langs Mirador del Time, en dat uitzicht is zeker de moeite waard.

Zoutmijn en de vulkaan

Helemaal in het zuiden van het eiland staat een vuurtoren en daarnaast zijn de zoutmijnen. Het geheel ziet er prachtig uit: het witte van het zout, zwart van het lava en de blauwe zee. Je kan je wandeling starten vanaf de San Antonio vulkaan. Wij hebben deze plekken met de auto bezocht. Dat wordt ook aangeraden omdat het erg warm kan zijn onderweg en je hebt geen beschutting.

Bij de San Antonio vulkaan zit een klein vulkaanmuseum. Onze kinderen vonden dit museum geweldig. Verwacht niets spectaculairs echter, je leest over vulkanen en er zijn wat filmpjes. Net buiten dit museum ervaar je hoe het is als de grond gaat trillen.

Dolfijnen

Bij de kust van La Palma zijn er heel erg veel dolfijnen. Ook kom je soms schildpadden, een hamerhaai of een walvis tegen. Reden dus om op een boot te stappen in de haven van Tazacorte. Met deze tour vaar je vanuit Puerto de Tazacorte, op zoek naar dolfijnen en walvissen.

Wat zijn jouw tips om te doen op La Palma?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.