Uitjes met kids: 1 en 2 december 2018

0

Wat is er te doen voor kinderen in het weekend van 1 en 2 december? Reistipsmetkids deelt de leukste tips voor het komende weekend!

Doen in het weekend van 1 en 2 december

Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival start op 29 november. Er is voor kinderen een speciale kids cruise, waarmee je langs allerlei mooie lichtshows vaart. Een ideale manier om het festival vanaf het water te ontdekken.

de water colors kids cruise
Amsterdam Light Festival

Kids Weekend De Grinch bij Kinepolis

Kids Weekend bij Kinepolis betekent dat er voordat de film start allerlei activiteiten zijn voor kinderen. Ze krijgen bij binnenkomst een glas limonade en daarna kunnen ze knutselen en kleuren. Allemaal in het thema van De Grinch.

En dan moet de film De Grinch nog beginnen! De film gaat over het kerstverhaal van Dr. Seuss. Een mopperkont die kerst wil stelen. Het blije meisje Cindy-Lou houdt van kerst en brengt hem op andere ideeën.

De Grinch

Deze leuke film voor de hele familie zie je dit weekend. Bekijk op de website de verschillende filmtijden en koop direct je tickets.

Sinterklaas in het museum

Sinterklaas is in het land en gelukkig brengt hij ook een bezoekje aan het museum. Dit weekend is hij onder andere in het Marinemuseum in Den Helder. Dit is perfect te combineren met het Kidsweekend van Kinepolis!

In het Speeltorenmuseum in Monnickendam kan je met zwarte pieten knutselen op de junior zolder. Volgens mijn dochter is dit zo leuk dat ze dit wel ieder weekend wil doen.

Speeltoren Monnickendam
Speeltorenmuseum Monnickendam

In Zwolle kan je naar het Sinterklaasmuseum, dit is gevestigd in de kelder onder de winkel van Meinesz & Bennesz. Voor 50 cent mag je naar binnen, waar er een unieke collectie te zien is over Sinterklaas.

Ook in Westzaan is er een Sinterklaasmuseum, deze is gratis toegankelijk. In het weekend van 1 en 2 december is het voor het laatst dit jaar geopend.

Sinterklaas heeft het maar druk dit weekend, want op zondag 2 december is hij van 13:00 – 15:00 in het Nederlands Vestingmuseum.

Surprise maken bij de Uitvinderij

Is je kind 10 jaar of ouder en moet het een surprise maken? Je kan dat ook doen in de Spelerij in Dieren. Dit is een speelplek en werkplaats in een. En als je dat dan ook nog kan combineren met het maken van een surprise, is het ideaal.

Pietendorp in Enkhuizen

Op zondag 2 december bezoek je het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Er zijn allerlei activiteiten in het buitenmuseum die in het teken staan van Sinterklaas en de pieten. En je kunt een echte pietentraining volgen!

Pietenhuis Harderwijk

In het Pietenhuis in Harderwijk zie je waar Sinterklaas en de Pieten slapen. Ook kan je naar het theater en je kan er van alles doen. Pepernoten bakken, kleien met marsepein en je pietendiploma halen.

Pietentraining

In Almere kan je op zondag 2 december om 14:15 meedoen bij SEC Survivals. Je wordt hier een echte survival Piet. Ze leren je hoe je kan klimmen en klauteren zonder van het dak te vallen.

Wat zijn jouw tips voor uitjes met kinderen in het weekend van 1 en 2 december?

SInterklaas Monnickendam

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.